„Jsem ráda, že v dnešní uspěchané době jsme se sešli v tak velkém počtu a mohli jsme společně zahájit adventní čas. Ten vybízí k tomu, abychom byli trochu v klidu, popovídali si s kamarády, se sousedy. A jsme velice rádi, že jsme s dětmi mohli společně přivítat vánoční čas,“ uvedla starostka obce Blanka Čebišová.

V podobném duchu hovořila i ředitelka čistecké školy Marie Kruntová. „Žijeme v hektické době. V čase radosti i smutku, veselí i úzkosti, klidu i stresu. Ale právě advent zahajuje láskyplné roční období, které s sebou nese něhu, lásku, radost i společné bytí. Pro nás je to příležitost pro utužování rodinných vztahů,“ poznamenala Marie Kruntová, která stejně jako čistecká starostka popřála všem krásné a pohodové vánoční svátky.

Ze zahájení výstavy Domov a Vánoce v Roubence v roce 2019.
Dvojvýstava v Roubence navodí vánoční atmosféru a navíc pomůže potřebným

Další akcí v rámci adventu bude Mikulášská nadílka v místním kulturním domě 7. prosince od 13:30. Pro děti budou připraveny soutěže, hudba, balíčky od Mikuláše a čerta. Po ní bude následovat od 17 hodin Mikulášské posezení s hudbou pro dospělé. K tanci a poslechu hraje kapela Šlapeton.

Na dvoře Základní umělecké školy Rakovník se konal již jedenáctý Vánoční jarmark.
OBRAZEM: Dvůr rakovnické ZUŠ se opět zaplnil vánočními trhy
Výroba adventních věnců. Ilustrační foto.
Advent v jesenickém muzeu zpestří i kovářská dílna a živý betlém