„Jsem moc ráda, že jsme tuto akci mohli uspořádat. Výtvarný kroužek u nás existuje prvním rokem a děti se s paní učitelkou Slabou scházely vždy v úterý ráno, aby vytvořily nějaký obrázek. Výstava zahrnuje opravdu spoustu výtvarných technik a děti si s tím daly mnoho práce,“ pochválila členy výtvarného kroužku ředitelka čistecké školy Marie Kruntová.

Do kroužku chodí především žáci druhého stupně, ale i žákyně prvního stupně. Dohromady vystavuje v přízemí školy svá díla osm dětí. „Bylo pro mě velkým potěšením tento kroužek po celý školní rok vést. Na každou práci jsme měli tři čtvrtě hodiny. Během té doby byly děti velmi šikovné, snaživé a hlavně poslouchaly moje rady, za což je musím pochválit,“ sršela spokojeností vedoucí výtvarného kroužku Pavla Slabá.

Víkendová Zahrada Duše Umění v Rudě, kde se na kousku úžasné přírody mezi Rakovníkem a Novým Strašecím sešli výtvarníci převážně z rakovnického regionu.
Zahrada opět dýchala krásnou pohodou a kreativitou

Mezi pracemi se objevily nejvíce malby a kresby, nechyběly ovšem ani mozaiky nebo koláže. „Nejdůležitější bylo, aby si děti práci dobře kompozičně rozvrhly, správně používaly barvy, linii a detaily. Hodně jsme pracovali i s pozadím. Děti vždycky používaly svůj osobitý talent a styl, který samozřejmě nejvíc respektuji. Drželi jsme se toho, aby tvoření bavilo hlavně děti. Mohu říci, že rodiče na ně mohou být pyšní,“ dodala Pavla Slabá.

Zájemci si budou moci prohlížet práce ve dnech 18. až 27. června od 8 do 16 hodin.

Dětský folklórní soubor Borůvky se zúčastnil celostátní přehlídky v Jihlavě.
Borůvky postoupily do celostátního finále
V Heroldově síni vystoupilo Trio Incendio.
OBRAZEM: Heroldovu síň rozeznělo Trio Incendio