Luženský areál se zaplňoval již brzy po poledni, když řada hudebních nadšenců přišla tradičně s knírem, přirozeným či umělým, který ke Coombalu neodmyslitelně patří. Program na Bakalář stage začal již ve 13 hodin a jako první vystoupila Blondýna, tedy rakovnická zpěvačka Eva Portugalová Suková. Po ní vystoupily další tři rakovnické skupiny. Hardrockový Fret, dívčí trio Core Belief, hrající směs psychedelie, ambientu a rocku a elektronicky-alternativní Zima, která pamatuje již začátky festivalu.

Poté už se na hlavním pódiu střídali i mimoregionální interpreti, třeba písničkář Xavier Baumaxa, indie rockoví Vees, či rapper James Cole, který předvedl i ukázky své nové desky. Vrcholem večera byli Mydy Rabycad. Elektropopová parta, která vystupuje i na velkých zahraničních festivalech, se na Coombal vrátili po čtyřech letech.

Příznivci tvrdších hudebních žánrů okupovali sousední CBCnet.cz stage. „Domácí“ kapely zastupovali třeba ostřílení Mara Jade či zcela nová hardcorová parta New Age Slave. Největšími taháky pak byly FVTVRE, X-Core a Skywalker. "Skywalker se mi líbili nejvíc a celkově po organizační stránce byl letošní ročník hodně povedený. Možná bych uvítal ještě více známějších kapel, ale věřím, že to není jednoduché," řekl jeden z návštěvníků festivalu Vít Němeček, mj. florbalista rakovnické Lokomotivy.

Opět vyhrál návštěvník v nejoriginálnějším oblečku a s nejoriginálnějším knírem. Téma festivalu byli tentokrát akční hrdinové z filmů z osmdesátých let a jak řekl jeden z pořadatelů Ondřej Kinkor, počet návštěvníků splnil očekávání. „Návštěvnost byla podobná, jako v předchozích ročnících. Z účinkujících měl velký úspěch jeden z headlinerů, a to Mydy Rabycad, návstvěníci rovněž pozitivně reagovali na písničkáře Xaviera Baumaxu, který, ač hrál odpoledne, dokázal lidi zvednout z laviček. Velmi příjemným závěrem pak bylo vystoupení rakovnického rodáka, který si říká Ventolin," uvedl Ondřej Kinkor a dodal, že reakce návštěvníků byly veskrze pozitivní, stejně jako počasí. 

Krádež jízdního kola. Ilustrační foto.
Kola jsou pro zloděje velkým lákadlem