Kdo přišel s myšlenkou natočit film?
Začalo to tím, že jsme na dovolených dělali karnevaly. Udělali jsme jich asi sedm. Vždy se projdeme po městě, hrajeme na kytaru a já jsem chtěl udělat něco víc, než karneval. Viděl jsem jeden studentský film a řekl jsem si, že to bude ono. Tak jsme to udělali s manželkou jako překvapení na dovolenou na Máchově jezeře. Připravili jsme kostýmy a scénář a točili jsme Trhák. Měli jsme na to málo času, tak jsme netočili celý film, ale sestříhali jsme původní film a k tomu jsme dotočili některé naše scény. Celé rodině se natáčení moc líbilo. To je také jeden z důvodů, proč filmy natáčíme. Držíme rodinu pohromadě, scházíme se i mimo natáčení, jezdíme společně na dovolené, na hory. 


Kdo tvoří kostýmy?
Některé kupujeme, protože se nám je nevyplatí půjčovat. Druhý film jsme dělali asi osm měsíců, takže kostýmy potřebujeme delší dobu. Většinu kostýmů ale šije moje sedmdesáti šestiletá maminka, hlavně ty speciální. 

KÁCENÍ STROMŮ - ilustrační foto.
Péče o zeleň stojí města ročně miliony


Kameru děláte vy?
Já film z velké části natáčím, ale protože si vždy vyberu i menší roli, tak jsou ještě tak tři další kameramani. Připravuji scénář, dělám střih a režii. Mám představu, jak by scény měly vypadat, ale na place přicházejí další nápady a je to hodně společné dílo. 


Proč jste vybral právě tyto filmy?
Jsou to oblíbené české filmy, Anděl páně je kouzelný příběh a 16. prosince představíme v hospodě Na Růžku náš třetí film, pohádku Lotrando a Zubejda. Tímto zvu všechny, ať se přijdou podívat. Ten poslední film je vtipný, scénář je krásný a je tam hodně rolí, což potřebujeme. 


Přijedou se autoři filmu Lotrando a Zubejda podívat na premiéru vašeho filmu?
Autory jsme zvali, ale nevím, zda jim to jejich program dovolí. 

Bazén. ilustrační foto.
Dozor nad rekonstrukcí bazénu bude stát více než milion


Hlásí se vám další lidé, kteří by chtěli ve vašich filmech hrát?
Hlásí, ale my už to dál nemůžeme rozšiřovat. Hlavně se ale lidé našemu koníčku diví. V našich filmech si zahráli například starosta města Karel Filip, ředitel základní školy Petr Chochola nebo folklórní soubor Čtyřlístek.


Jaký další film budete natáčet?
Už ho mám v hlavně, ale zatím je to tajné. Na konci ledna se vždy sejdeme, já řeknu moji představu a dohadujeme se, zda do toho půjdeme. Píši i vlastní pohádku, ale to je poměrně těžké a nechci to uspěchat. 


Ivana Rezková