„Loni se do této unikátní akce zapojilo 120 tisíc lidí. Zpěvníky s texty budou přílohou Deníku v den konání,“ říká Roman Gallo, ředitel redakcí. Například v Praze na Staroměstském náměstí nebude chybět Petra Janů, v Liberci Čechomor, v Ústí nad Labem Vypsaná fixa a v milovickém parku Mirakulum Anna Slováčková. Zpívat se bude i za hranicemi: v německém Mnichově a Frankfurtu, v Itálii, Řecku, Turecku či Španělsku.

Na www.ceskozpivakoledy.cz jsou aktualizována místa, kde se akce uskuteční a stále se mohou přihlašovat další. Partnerem akce je Český rozhlas. Přijďte si i vy zpříjemnit předvánoční čas…

V sobotu 2. prosince se v Městském divadle v Mladá Boleslav uskutečnil jedinečný večer s názvem Roztančené divadlo II. aneb když herci tančí.
OBRAZEM: Roztančené divadlo zná své vítěze

Středočeši zpívají koledy u kapliček i v parcích

K téměř padesáti místům ve Středočeském kraji, kde budou znít ve středu 13. prosince od osmnácti hodin české vánoční koledy, stále přibývají další. Do svátečního projektu Deníků Česko zpívá koledy se stále mohou přihlašovat další vesnice, města, školy, spolky i další nadšenci. Stačí navštívit web www.ceskozpivakoledy.cz, kde jsou i další podrobnosti.

Zatím je jistých šestačtyřicet míst v kraji. Dějištěm společného zpívání koled jsou například návsi, náměstí, parky a další místa, kde září vánoční stromy, prostranství u kapliček nebo před školami, knihovnami a kavárnami. Zpívá se dokonce i v teple, například v hospůdce v Městečku u Křivoklátu.

Na mnoha místech si příchozí známé vánoční písně zazpívají společně se sbory, například s Lužáčkem v Lužci nad Vltavou na Mělnicku nebo se Sedmpánskými zpěvačkami v Sedmpánech na Benešovsku.

Sváteční projekt Deníků Česko zpívá koledy čeká letos už sedmý ročník.

Na nymburském náměstí se sešly stovky lidí, které sledovaly slavnostní rozsvícení stromu.
OBRAZEM: Strom se rozzářil na nymburském náměstí před stovkami lidí

Česko zpívá koledyZdroj: Deník