Na pódiu se to tak hemžilo nejen malými tanečníky, ale také zdatnými a světem ostřílenými skupinami. Lentilky při své show ale sáhly i hluboko do historie. Předvedly například tanec inspirovaný příběhem kouzelné chůvy Mary Poppins, se kterým poprvé vystupovaly před deseti lety.

Dlouholetá úspěšná kariéra Lentilek s sebou však přináší i takové „oběti“, jako je neustálé shánění nových kostýmů. Děti z nich totiž během krátké chvíle vyrostou, a shánění kostýmu pro další vystoupení je tak nekonečný koloběh. Vedoucí Lentilek a zároveň moderátor večera Jiří Pšenčný také s nadsázkou a humorem popisoval, že ze šaten a kostyméren se při převlékání stává doslova bojiště.

Pestrou přehlídku kostýmů mohli diváci této show obdivovat také o pauze. A to na panenkách, jejichž sbírka lákala k prozkoumání stejně tak, jako ta, která shrnovala skvělé úspěchy Lentilek u nás i v zahraničí. V předsálí se tak leskly poháry, trofeje i diplomy s nadepsaným vítězstvím.

Večer, při kterém se na pódiu střídalo moderní, klasické country i takzvané „line dance“, Jiří Pšenčný moderoval spolu se svojí ženou Blankou, která soubor založila. Za zády jim při tom fandily desítky dětí, ze kterých za třiadvacet let existence Lentilek vychovali manželé Pšenčných skvělé tanečníky.

V rakovnickém kulturním centru se uskutečnil osmý ročník galavečeru Boxeři dětem
OBRAZEM: Boxeři vybrali pro Ráček téměř 35 tisíc
Václav Laňka
Botanická možná získá nové jméno. Na památku Václava Laňky