Uvidíte zde například obrazy Tomáše Petříčka. Sedmatřicetiletý Tomáš Petříček z Hořovic se věnuje malbě, kresbě a fotografii. Dále tu je střelecký terč od Stanislava Pokorného ze Zlonic u Slaného. Vytvořil ho kombinovanou technikou na dřevě. Kromě terčů se ještě věnuje ilustracím , ex libris a heraldice.
Kladenský Jaroslav Petrželka vytváří svá díla na karton kombinovanou technikou. Jeho doménou je malba a grafika.

Patricie Koubská z Kutné hory, která se zabývá kresbou, malbou a ilustrací, zde předvádí kresbu tužkou s názvem Rány III z cyklu Rány a oběti.

Vedle obrazů jsou tu zastoupena i díla keramická či 
z kovaného železa. Například Kříž od Jaroslava Rezlera 
z Malešova u Kutné Hory. Kromě práce z kovem se také věnuje šperku a restaurátorství.
Možná vás na první pohled zaujme dílo ze sklolaminátu Učím se plavat od sochaře a malíře Zdeňka Maniny z Kladna. Kromě malby ještě kreslí.

Domácí zastupuje akademický malíř Václav Zoubek. Hosty jsou Marcela Vichrová z Horoměřic a tři mladí výtvarníci – třicetiletá Zuzana Čížková, která se vedle malby věnuje sochařství a designu, čtyřiadvacetiletý Martin Mulač z Buštěhradu, ten vytváří volnou, užitou a experimentální grafiku a vedle toho ještě maluje. A do třetice ještě osmadvacetiletý malíř Jakub Sýkora z Prahy Braníku.

Členská výstava Středočeského sdružení výtvarníků v Nové síni pod Vysokou bránou potrvá do 28. října.
Otevřeno je denně od 10 do 18 hodin.Pouze každé pondělí je zavřeno a každou sobotu a neděli je otevřeno od 10 do 16 hodin