Tereza Čistotová a Michal Plšek postupně navštívili a ještě navštíví dvacet středočeských obcí, kde zdarma promítají české komedie.

Ve čtvrtek v podvečer přijeli do Senomat a pozvali diváky do místního kulturního domu. Tereza Čistotová, manažerka komunikace, konkretizovala: „Dáváme divákům na výběr z pěti českých komedií. Letos je v nabídce hudební komedie Revival, sci-fi o putování zpátky v čase Probudím se včera, prostopášná komedie ze světa opery Donšajni, animovaný film Čtyřlístek ve službách krále a romantická komedie Martin a Venuše."

Senomaty si prý vybrali po velmi dobré zkušenosti z minulých ročníků této akce. „Jsme tu už po několikaté a přijde vždy hodně diváků," konstatovala Čistotová. Dle jejích slov má u diváků rozhlasového putovního kina zatím největší úspěch Revival. Těsně za ním se pak drží Čtyřlístek ve službách krále a Probudím se včera.

Také v Senomatech diváci hlasovali a nejvíce hlasů dostal film Martin a Venuše. K radosti například paní Lady ze Senomat, která mu ještě předtím také dala svůj hlas: „Jednak jsem dnes chtěla vidět něco, co ještě neznám. A jednak mi kamarádka říkala, že je to legrace. Dám na její názor, a tak uvidíme."

Kritéria toho, co se bude v putovním kině promítat, jsou: komedie, česká a co nejnovější. „Z těch pěti, které jsme tady v Senomatech dnes nabízeli, jsou čtyři z loňského roku," upozornila Čistotová.

Před začátkem promítání Michal Plšek upozornil, že letos si čas na jedno-večerní senomatské kino našlo 76 diváků.

„Všichni návštěvníci našeho putovního kina navíc můžou vyhrát stolní hry a knihy s filmovou tematikou, nebo české filmy na DVD," upozornil diváky Michal Plšek. „Dalo by se říci, že už pomalu finišujeme. Už nás čekají jen dvě obce," dodala ve čtvrtek Čistotová.