První klapka padla v Příbrami a kromě středočeských lokací se filmaři chystají i na Slovensko. Ve filmu se objeví například Pavla Gajdošíková, Jan Jankovský, Ondřej Kokorský, Ivo Gogál, Jan Kolařík nebo Kryštof Rímský.

Chyby jsou příběhem lidí, kteří nejsou ani dobří, ani špatní. „Jak název filmu napovídá, v určitých momentech svého života chybují a za tyto chyby pak mohou být potrestáni,“ předeslal režisér Jan Prušinovský a poznamenal, že jde o vztahovou romanci a tu ještě netočil.

„Navíc jsem ve svých příbězích nikdy neměl dominantní ženskou postavu. A právě v tom vidím největší výzvu, se kterou se do natáčení tohoto filmu pouštím. Scénář Romana Vojkůvky mě navíc oslovil tím, že jde o komorní, nejednoznačný a přímočarý příběh, který si uchovává určitou syrovost,“ doplnil populární režisér, kterého mohou diváci znát díky titulům jako Okresní přebor, MOST!, Kobry a užovky.

Rockovej Královák 2019.
Po odpolední bouři to rozjeli na festivalu Rockovej Královák

Snímek vypráví příběh Emy a Tomáše. Ema, kterou hraje Pavla Gajdošíková, je pětadvacetiletá prodavačka v supermarketu na malém městě. Tomáš – v podání Jana Jankovského – je třicetiletý pokrývač žijící z nedaleké vesnice. Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení.

Ema se rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho to ale nezajímá, protože oba podle něj mají žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem odstartuje sérii událostí, které obrátí jejích životy naruby.

Středočeši nemusí natáčení nového filmu jen přihlížet. Někteří se mohou i aktivně zapojit jako komparzisté. Na Berounsku mohli třeba natáčet lidé všeho věku, kteří se nebojí vystoupit před kamerou. Pro další natáčení byly ale požadavky specifičtější. V Příbrami se třeba hledalo několik předškoláků. Přímo v Berouně potom produkce hledala dívku mezi 15 a 18 lety, která umí twerking, tedy určitý druh tance.

Ilustrační foto.
Perseidy své maximum teprve chystají. Čas na sledování je už teď