Letos byl tento bod programu obzvlášť náročný, protože v Kolíně panovaly tropické teploty a přestože těsně po vyjití účinkujících ulice zkrápěly vodou kropící vozy, byla dlažba i vzduch řádně rozpáleny.

Počasí se podepsalo i na účasti diváků, jichž tentokrát dorazilo méně, než jindy a pokud ulice lemovaly špalíry lidí, tak stály ve stinné straně ulice, ta sluneční byla prázdná. Přesto ti nejmenší, které často jejich vedoucí rosili vodou a dávali pít, až po nejstarší účastníky, došli na kolínské Karlovo náměstí, kde je přivítalo kompletní vedení města.

Starosta města Vít Rakušan, jeho zástupci Michael Kašpar a Tomáš Růžička, vedení kolínské základní umělecké školy, zástupci orchestrů, organizátorů i Klubu přátel Františka Kmocha ještě před startem průvodu položili věnce a květiny na hrob Františka Kmocha na kolínském hřbitově a jeho odkaz v krátké řeči připomněla pedagožka Jana Blažková.

Mezitím se na Karlově náměstí čile koncertovalo, zahrál třeba Dechový orchestr Jeseník či muzikanti z Polska, státní hymnu po přivítání účastníků a následný koncert pak zahrál Dechový orchestr Základní umělecké školy z Police nad Metují.

Děti s rodiči bavil Jaroslav Uhlíř, běžci startovali od Bartoloměje.
Děti s rodiči bavil Jaroslav Uhlíř, běžci startovali od Bartoloměje
Kmochův Kolín začal tradičním pasováním předškoláků.
OBRAZEM: Kmochův Kolín začal tradičním pasováním předškoláků