Co je koronavirus.Zdroj: DeníkVůbec nejcitelněji zasáhne nařízení vlády Kulturní centrum Rakovník. V pátek 13. března se zde měl uskutečnit Maturitní ples SPŠ Rakovník – tříd C4 a S4 a ve stejný den v Domě osvěty koncert čtveřice punkrockových kapel - Totálního nasazení, The Fialky, Nežfaleš a Dilema in Cinema. „Zřejmě celou březnovou část turné přesuneme. Uvidíme, kolik koncertů nám to zasáhne, momentálně jednáme o náhradních termínech. Každopádně v této sestavě koncerty určitě nahradíme," ujišťuje frontman Totálního Nasazení Svatopluk Šváb.

V další březnový víkend byl naplánován Wintrův Rakovník, Reprezentační agrární ples a koncert Pekaře a Děkana. Všechny tyto akce se kvůli vládnímu opatření v daných termínech neuskuteční a bude jednat o jejich případném odložení.

Předseda vlády Andrej Babiš (vpravo) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vystoupili 10. března 2020 v Praze na tiskové konferenci k aktuální situaci v souvislosti s výskytem koronaviru
Česko zakázalo kvůli koronaviru akce nad sto lidí. Školy zůstanou zavřené
Online reportáž

Ohroženy jsou ovšem i další akce, především Reprezentační ples města, který se má konat na konci března, ale i dubnový koncert Lucie Bílé, který byl vyprodán během tří dnů. „Rozhodně to není nic příjemného, ale musíme se s tím nějak vyrovnat. Nyní jsme se domluvili na zrušení akcí v nejbližších čtrnácti dnech a pokusíme se najít náhradní termíny a pak uvidíme. Zrušeny jsou kromě plesů a koncertů také z preventivních důvodů taneční podvečery pro seniory. Co se týče kina, tam budeme prodávat maximálně devadesát vstupenek,“ uvedl vedoucí KC Rakovník Jiří Karel. Pokladna bude otevřena vždy pouze hodinu před představením.

Předprodej na další pořady je zatím do odvolání pozastaven. Premiéry filmů 3 Bobule a Princezna zakletá v čase jsou odloženy.

#interaktivni-infografika|7b97f5fa-3988-450d-8387-dc19fb57d066

V Novostrašeckém kulturním centru ruší páteční ples SOU, sobotní diskotéku a pondělní divadelní představení Vzhůru dolů. Akce v Městské galerii V. Olivy pro menší počet lidí se konat budou, stejně jako nedělní pohádka. „Zrušené akce se pokusíme přesunout na pozdější termíny. Vstupenky zatím vracet nebudeme. Pokud vám nebude náhradní termín akce vyhovovat, až poté budeme vstupenky vracet,"stojí v prohlášení pracovnic Kultury a sportu Nové Strašecí. 

Zaměstnanci novostrašeckého muzea se po dohodě s autorkou výstavy Benátský karneval Kateřinou Konopáskovou rozhodli zrušit vernisáž, která se měla uskutečnit v pátek 13. března od 17 hodin.

Jak Rakovnickému deníku potvrdil i kastelán hradu Křivoklát Petr Slabý, veřejnosti je rovněž uzavřen hrad Křivoklát.

Ilustrační foto
Koronavirus vtrhl do středních Čech: případů je více
Libušín (v červeném) uspěl na hřišti SK Rakovník B 4:2
Amatérské fotbalové zápasy se zatím neruší

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník