Jedná se o sugestivní zpověď autorčiny duše a mysli a přesvědčení, že chodit jinudy, než vyšlapanými cestami, má svou cenu. Je to kniha o tom, jak je důležité sebrat odvahu a žít, i přes nepřízeň osudu.

Příběh je o životě dvou starších lidí a o lásce trvající skoro padesát let. Obálka knihy je dílem samotné spisovatelky, která také maluje.

Po úvodním slově a přivítání přiblížila přítomným knihu Eva Kodešová pěti čtenými ukázkami, které byly prokládány hudbou dvou bývalých členů skupiny Mandragora, bratrem autorky Jiří Pertl a Vlastíkem Benešem. Ti zahráli několik písní, např. od skupiny The Beatles, The Moody Blues, zazněly i písně Život je jen náhoda a Náhrobní kámen, které si s muzikanty zazpívali všichni. Tu poslední doprovodila zpěvem i Helena Tyburcová. A pak se již přistoupilo k podepisování knihy. Před stolkem se vytvořila dlouhá fronta a autorka každému napsala věnování podle jeho přání.

Celá akce se nesla ve velmi neformální a příjemné atmosféře, ještě dlouho se vzpomínalo na dávné časy, vyprávěly se historky a prohlížely fotografie. "Autogramiádu pořádáme poprvé a jsme velmi překvapeni a potěšeni zájmem a množstvím lidí, kteří přišli. Rádi bychom v budoucnu na ni navázali pořádáním dalších," sdělili nadšení majitelé Pavel a Tereza Krobovi.

Ilustrační foto
Zahájení výstavy o legionářích provázela i práce v lazaretu
Ilustrační foto.
Gymnazistům kraj poradí, co dělat s mobilem. Spíš co nedělat

Lenka Rodová