V pátek od 18 hodin vystoupí v Kulturním centru Rakovník Ideal Band. Následující den se hudební scéna přesune do letního kina, kde se začíná již v 10 hodin. Postupně zde zahrají Krajanka, Eva Blondýna Suková, Last Moment, Ill Fish, Rock Slaves, The Backwards a hlavní hvězdou sobotního večera bude známá poprocková skupina Support Lesbiens. Její koncert začne v 22:30 a vstup je zdarma.

V Roubence Lechnýřovně se v sobotu od 10 do 17 hodin koná Jarmark na dvorku. Kromě řemeslných stánků nebude chybět ani živá hudba. Dopoledne vystoupí Viktorie Zimmermannová, odpoledne kapela Pokaždý jinak. Na své si přijdou i děti. Vedle pouťových atrakcí si pro ně Klub Domu dětí a mládeže připravil v sobotu od 9 do 17 hodin Den otevřených dveří. Děti si kromě luštění mohou zkusit tvořivé dílničky a nebo si prohlédnout chov DDM. Mimoto pořádá Dům dětí a mládeže v Čermákových sadech na hřišti ve stejný den od 14 do 16 hodin akci Hurá do školy plnou her a soutěží.

Akce Slepice Jam 2019 opět přilákala čtveřici rakovnických kapel.
Před Slepicí se opět jamovalo

Z výstav bude k vidění v budově gymnázia 46. Výstava kaktusů a jiných sukulentů, a to od pátku do neděle vždy od 9 do 17 hodin. Fotoklub Amfora pořádá na Husově náměstí před radnicí v sobotním dopoledni Výstavu na provázku. Botanická zahrada SZEŠ nabídne v sobotu a neděli od 9 do 17 hodin výstavu Tajemný svět masožravých rostlin a svoji výstavu budou mít o víkendu i rakovničtí chovatelé ve Vladislavově ulici.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

První kapela, která zavítala na zrekonstruované Tyršovo koupaliště, nebyl nikdo jiný, než rakovnická bigbítová legenda Brutus.
Legendární Brutus se po třech letech vrátil na Tyršovo koupaliště
Křivoklát se ponořil do doby krále Václava IV.
Na Křivoklátě si připomněli šestisté výročí od úmrtí Václava IV.