Úvodní slovo si na vernisáži vzala organizátorka výstavy Blanka Jiráčková, která se přiznala, že zahajovala výstavu po osmadvaceti letech. „Je to z důvodu, že jsem pětadvacet let pracovala ve čtrnáctideníku Ateliér, tudíž jsem nechtěla míchat dohromady dvě různá postavení výtvarného kritika s uměním. Po letech, co jsem neustále psala a četla kritiky, jsem tuto výstavu, kterou jsem nazvala Mezi mnou a tebou, chtěla pojmout spíše jako přátelské setkání,“ přiblížila okolnosti vzniku výstavy Blanka Jiráčková.

Bývalá šéfredaktorka čtrnáctideníku Ateliér rovněž objasnila, proč zvolila stávající název výstavy. „Každý výtvarný umělec je zavřen sám ve svém výtvarném ateliéru a než začne tvořit, tak většinou bojuje sám se sebou a se svým nitrem. To je zásadní moment, který ho donutí vytvářet nějaké umělecké dílo, se kterým jeho niterné já začíná komunikovat. Je to takový jeho vnitřní boj, který se dostává do hmoty jako takové. Dalším dialogem tvůrce je jeho vztah k širšímu okolí, tedy rodině, zemi či k celé společnosti," uvedla Blanka Jiráčková.

Výstava je tzv. přehlídkou sochařů, kteří se mohli k účasti přihlásit. Osloveni byli všichni členové spolku a z přihlášených byli ti, kteří splňovali určité podmínky, vybráni. Celkem vystavuje v Nové síně dvacet čtyři sochařů, a to nejen českých, ale i zahraničních. Výstava potrvá do 2. září.

Mladá režisérka z Lubné Tereza Pospíšilová
Pospíšilová: Hned první den na filmové škole jsem věděla, že jsem mezi svýma
Hředleská traktoriáda 2018.
Sedmý ročník Hředelské traktoriády se opravdu vydařil