Ředitel Rabasovy galerie Václav Zoubek při zahájení výstavy poukázal na tématickou pestrost vystavených fotografií, kdy není svázaná jedním tématem.

„Je to takový přehled, co autorku v poslední době zaujalo a ukazuje různé směry a pohledy na svět. Jsou zde fotografie z cestování, z prostředí, kde žije a je zde vidět i její zájem o přírodu. Přes reportážní charakter výstavy je kladen důraz na to, aby byl každý obrázek výtvarně zajímavý,“ povšiml si Václav Zoubek.

Na slavnostní vernisáži nechyběl ani známý slovenský kytarista Norbi Kovács, člen skupiny Ivan Hlas Trio, který všechny přítomné zahřál na duši několika precizně zahranými skladbami. Sama autorka Anna Fuchsová pak vysvětlila, proč dala výstavě název Cesta.

„Dlouho jsem nad tím přemýšlela a pak mě napadlo, že všichni od narození až do smrti jsme vlastně na cestě. Poznáváme na ní krásy přírody, ale i odpadky. Vylezeme na vrchol, ale můžeme také spadnout dolů. Každý se s cestou pere jiným způsobem. Fotky, které jsou zde vystavené, jsou vlastně některé střípky mojí životní cesty,“ dodala Anna Fuchsová.

Druhý ročník Zahrádek na rakovnickém Zátiší.
Tip Deníku: Zahrádky na Zátiší letos nabídnou pět kulturních stanovišť
V letním kině v rámci rakovnického posvícení zahráli mj. i The Backwards či Support Lesbiens.
Support Lesbiens a spol. přilákali do letního kina stovky návštěvníků