„Všichni jsme mu říkali Toníček, byť mu bylo 88 let. Byl úžasně laskavý, měl smysl pro humor, prostě dobrý člověk," vzpomínal pro Radiožurnál na vnuka známého skladatele houslový virtuos Václav Hudeček. "Má syna Antonína Dvořáka a vnuka Antonína Dvořáka, takže toto slavné jméno tady zůstane," dodal.

Muzikál Tony D. aneb Nikdy jsme nestříleli tak dobře!
Antonín Dvořák jako pistolník

Po maturitě nastoupil jako dělník do uranových dolů 

Antonín Dvořák III. svého dědečka nezažil. Narodil se až 25 let po jeho smrti, přesto ale pečoval o jeho odkaz. V posledních letech se objevoval jako host festivalu Dvořákova Praha. „Bude nám moc chybět.

Útěchou v našem společném žalu budiž nám silný pocit, že byl Toníček na všech festivalových akcích, které jsme měli tu čest společně v posledních letech prožívat, od Vysoké, přes Nelahozeves, Rudolfinum, až po newyorskou Carnegie Hall, šťastný," napsal na facebookové stránky festivalu Marek Vrabec, umělecký ředitel Dvořákovy Prahy. Po maturitě v roce 1948 nastoupil Antonín Dvořák III. jako dělník do uranových dolů, kde zůstal následujících 20 let. Později tam pracoval jako technik, důlní dozorce a také geolog.

Antonín Dvořák.
Muzeum Antonína Dvořáka ho připomene jako věřícího člověka