Předchozí
1 z 5
Další

Radana Kynkalová: Když se vaří s láskou, tak se uvaří všechno

Kuchařka ZŠ a MŠ Šanov Radana Kynkalová se narodila v Rakovníku. „Před šestnácti lety jsme se přestěhovali do Šanova, kde bydlím až doposud. Po základní škole jsem se šla učit na kuchaře/servírku do SOU Stochov. Po učení jsem pracovala jako servírka v restauraci Pod Václavem,“ vypráví.

Radana KynkalováZdroj: Deník / Josef Rod

Pak si dala od práce na několik let pauzu. „Byla jsem třikrát po sobě na mateřské dovolené. Práce servírky mě bavila, byla jsem v neustálém kontaktu s lidmi, ale ve třiceti jsem si řekla, že se půjdu schovat do kuchyně,“ vysvětluje s úsměvem.

Radana KynkalováZdroj: Deník / Josef Rod

A tak nastoupila do šanovské školy a pracuje zde již devět let. „Jsem zde spokojená, máme tu velmi dobrý kolektiv a funguje nám to. Vaříme všechno možné a vaříme to s láskou. A když se vaří s láskou, tak se uvaří všechno. Hledali jsme se, až jsme se našli,“ říká Radana.

Radana KynkalováZdroj: Deník / Josef Rod

Ve školní kuchyni připravuje společně s ostatními kuchařkami svačiny pro více než tři sta strávníků, hlavních obědů dělají kolem dvou set za den. „Také doma ráda vařím všechny možné druhy jídel. Děti si na mně vždycky něco vymyslí a chutná jim,“ pochvaluje si.

Radana KynkalováZdroj: Deník / Josef Rod

Ráda se stará o domácnost a jejím největším koníčkem je rodina. „Mám tři děti. Nejstarší mám ve třeťáku na Jirkově. Nejmladší chodí do osmé třídy do šanovské školy. Už od školky je mám všechny pod dohledem,“ usmívá se Radana Kynkalová, která si ve svém volném čase také ráda čte a chodí na vycházky se psem.

Radana KynkalováZdroj: Deník / Josef Rod