deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Terezie Heinz

redaktorka

archiv Terezie Heinz

Přestože můj vztah k telefonování v dětství příliš kladný nebyl, stydět jsem se nakonec přestala a zvolila si práci z podstatné části spočívající v komunikaci s lidmi. Mou kariéru v Brněnském Deníku nastartovala před lety praxe během bakalářského studia, které jsem zkombinovala se studiem politologie. Právě toto propojení je podle mého názoru ideální pro práci v žurnalistice. Novinář tak dokáže články kvalitně zpracovávat a současně porozumět základním aspektům nejen regionální politiky.

archiv Terezie Heinz

Ať už se jedná o moře, hory nebo procházky Brnem, výletem nikdy nepohrdnu. Jedny z nejhezčích vzpomínek mám mimo jiné na polské pobřeží Baltu, kde se cítím jako doma. Pomáhá tomu moje znalost polštiny, kterou díky rodinným vazbám ovládám jako rodilá mluvčí. S nejbližší rodinou ale doma mluvíme specifickým nářečím, které v sobě mísí češtinu, polštinu a trochu němčiny. Nejednou jsem byla svědkem vtipné situace, kdy si Češi mysleli, že mluvím polsky a Poláci zase, že mluvím česky.

archiv Terezie Heinz

U cestování ještě zůstanu, občas se totiž zvrtne docela zajímavým způsobem. Naposledy v roce 2023 na podzim, kdy jsem od švagrové dostala darem třídenní pobyt v původním historickém bunkru. Zkušenost k nezaplacení. Kdy jindy si člověk vyzkouší, jaké je strávit několik dní bez tekoucí vody, mimo civilizaci a prakticky bez elektřiny. Ráda bych si podobné dobrodružství někdy vyzkoušela znovu, třeba v podobě delšího turistického výletu po některém z evropských pohoří jen s batohem na zádech.

archiv Terezie Heinz

Léto, to jsou pro mě koncerty a festivalová sezóna. Zajímavostí je, že svůj hudební vkus dokážu roztříštit mezi několik žánrů a interpretů. Není tedy výjimkou, když jeden prodloužený víkend poslouchám na Colours of Ostrava například Twenty One Pilots, Zaz nebo George Ezru, a hned za týden řádím na koncertě Rammsteinů. Mým velkým snem je prožít v budoucnu koncerty kapel Bring Me the Horizon, The Offspring, Papa Roach a System of a Down.

archiv Terezie Heinz

Mojí největší volnočasovou vášní jsou květiny, a to v jakékoli podobě. Venkovní rostliny, pokojové květiny, řezané kytice, nepohrdnu ničím. Právě tento koníček je zároveň důvodem, proč řada přátel říká, že to u mě doma vypadá jako v květinářství. Jinými slovy je pro mě zahradničení terapií, při které si vždy odpočinu. Zahrádkářské ambice mi nyní umožní splnit nová terasa, na které plánuji pěstovat květiny, bylinky i zeleninu. Sice si občas připadám jako babka kořenářka, ale za výsledek v podobě zelené oázy to rozhodně stojí.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: