V okolních státech zelenou naftu mají. Nejenom ve státech  původní Evropské unie. Ale třeba i v Polsku.

V okolních státech mají vládní představitelé  taky alespoň trochu zdravého selského rozumu. Tam si své sedláky chrání a uvědomují si, že potraviny se stávají strategickou surovinou. A taky, že kdo je vyrábí, diktuje jejich kvalitu  a hlavně cenu!

Bez zelené nafty se naše zemědělská výroba opět prodraží a sníží se konkurenceschopnost oproti jiným státům. Ne že by to naši sedláci neuměli, ale musí mít stejné podmínka, jako ti okolo.

Možná si někdo řekne: „Co ti zemědělci chtějí, pořád nějaké dotace, někdo jiný je také nemá!" Jenže pokud chceme nakupovat  levné potraviny jako doposud, musí se zemědělská výroba dotovat, tak jako všude okolo.

O zelenou naftu mají naši zemědělci  přijít až v roce 2013. Proč tedy protestují právě teď, když mají naši přední představitelé plné ruce práce s řešením situace kolem Davida Ratha? Jenže průšvih v našem zemědělství  roste už od roku 1990. Tenkrát bylo naše zemědělství v největší kondici. Od té doby jeho produkce stále klesá, na rozdíl třeba od Německa, kde produkce vepřového za poslední roky stoupla. Zemědělci u nás jsou od té do