VYBRAT REGION
Zavřít mapu

SLOUPEK: Málo, nebo moc? Obojí je špatně!

Velká úroda byla vždy důvodem k velkým oslavám. Lidé po té vší dřině tancovali, zpívali, pivo teklo proudem. Sedláci měli radost, že se alespoň trchu zahojí po minulých „hubených“ letech.

13.9.2010
SDÍLEJ:

Česání chmele v Heřmanově 2010Foto: Deník/Šárka Hoblíková

Ale dnes, za posledních dvacet let? Sami chmelaři říkají, že tak krásný chmel během své kariéry ještě neviděli a dlouho neuvidí, protože tak ideální podmínky, jaké se sešli letos v době kvetení chmele se hned tak nesejdou.

Ale bohužel to neříkají s úsměvem. Vlastně ani nemohou mít radost z výsledků své práce. Čím to ale je? Kam šla před lety veškerá úroda?

Chmel musel tenkrát sypat, vždyť z čeho by si začátkem dvacátého století chmelaři vybudovali tak ohromné statky, které nyní bohužel jen chátrají? Jsme tady tak přemnožení a máme všeho tolik, že už nic vlastně ani nepotřebujeme? Nebo všechno ovládá mocná ruka trhu a cvičí se všemi jako na houpačce?

Někdy se zdá, že výkyvy na trhu jsou vyvolány uměle, to abychom se nenudili a někdo třetí si pěkně namastil kapsu. Říká se, že není umění něco vyrobit, ale prodat to. Jak z toho ven? Samozřejmě nejlépe pružně reagovat na poptávku na trhu. Ale v zemědělství to hned tak asi nepůjde.

Autor: Šárka Hoblíková

13.9.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 16 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: dobrou pracovní morálku, flexibilitu, znalost práce na PC (sklad, výdejky, příjemky), schopnost samostatného vaření., Po zaučení pozice zástupce vedoucí stravovacího úseku., Nabízíme: dotované obědy, příspěvky na rekreaci, bezúročné půjčky., Kontakt: osobně (7:00-15:00 hod.) nebo tel. 731173502. Pracoviště: Domov kolešovice, poskytovatel sociálních služeb, 270 02 Kolešovice. Informace: Taťána Čížková, +420 313 582 287/731 173 502.

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 15 000 Kč

Pomocníci v kuchyni Pomocná síla v kuchyni. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: mytí nádobí, příprava a čištění zeleniny, úklid na pracovišti., Nabízíme týden dovolené navíc, sleva na firemní výrobky, příspěvek na stravování., Kontakt: tel. 702035560 nebo e-mailem info@divadelnirestaurace-rakovnik.cz , PŘI PRVNÍM KONTAKTU SE ZAMĚSTNAVATELEM JE NUTNÉ PŘEDLOŽIT ŽIVOTOPIS.. Pracoviště: Tradiční pivovar v rakovníku, a.s. - pracoviště divadelní restaurace, Na Sekyře, č.p. 2377, 269 01 Rakovník 1. Informace: Eva Hůlová, +420 702 035 560.

Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 20 000 Kč

Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) Zedník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Základní znalos v oboru nutností., Řidičský průkaz výhodou. , Výkon práce celá ČR, doprava zajištěna., Kontakt: tel. 723484966 nebo e-mailem mattov@post.cz. Pracoviště: Mattov spol. s r.o., 270 34 Čistá u Rakovníka. Informace: David Mašek, +420 723 484 966.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 110 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři Provozní zámečník, elektrikář. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 110 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: S možností prodloužení., Místo výkonu práce: RAKO 3 Lubná u Rakovníka, Požadavky: výuční list v oboru zámečník, obráběč kovů nebo v jiném příbuzném oboru, spolehlivost, zodpovědnost, manuální zručnost, Nabízíme: zajímavou, samostatnou a zodpovědnou práci, zázemí silné stabilní mezinárodní společnosti s řadou sociálních výhod, odpovídající finanční ohodnocení a zajímavé firemní benefity, práce v nepřetržitém provozu, Zaměstnanecké výhody: příspěvek na penzijní připojištění, na soukromé životní pojištění, na stravování, 13. plat atd., Kontakt:Ing. Jana Knappová 313523792, 739681317 (7:00-15:00), e-mail: jana.knappova@lb.cz nebo osobně: Závod RAKO 3 Lubná u Rakovníka (7:00-15:00). Pracoviště: Lasselsberger, s.r.o. - závod 3, 270 36 Lubná u Rakovníka. Informace: Jana Knappová, +420 313 523 792/739 681 317.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 20. července 2018

Nepoučitelný pražský taxikář a suverénní sedmiletá heligonkářka: videa dne

Jako první se na start postavili dospělí s dětmi.
103

V pátek odstartovalo Rakovnické cyklování

Venkovnímu koupání přeje nejen počasí, ale i kvalita vody

Střední Čechy – Sezona je obzvlášť příznivá. Koupání je většinou stále možné bez jakýchkoli omezení. Kvalitu vody ve sledovaných lokalitách hodnotí středočeští hygienici většinou nejpříznivějším stupněm 1, případně 2 kvůli menší průhlednosti. Trojka označující zhoršenou jakost vody zůstává kvůli výskytu sinic pouze písníku v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku. Zde se citlivějším jedincům doporučuje použít po koupání sprchy, které jsou v zázemí k dispozici.

Spalničky nedávají pokoj, onemocněl mladistvý

Střední Čechy – Onemocnění spalničkami ve středních Čechách stále nedalo pokoj. Po dvou nadějných týdnech, kdy pacienti nepřibývali, v pátek hygienici ohlásili další nový potvrzený výskyt onemocnění. Jde o mladistvého, který byl hospitalizován na infekčním oddělení.

AKTUALIZOVÁNO

Ředitel středočeské záchranky složil funkci. Aby byl klid

Střední Čechy – Odcházím, i když jsem nevinen – je ale třeba, aby středočeští záchranáři měli klid na svou práci. Tak lze shrnout postoj dlouholetého ředitele Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martina Houdka, který v pátek rezignoval na svou funkci.

Záchranáři umějí poradit, jak se lze léčit doma

Střední Čechy – Zajistit okamžitou pomoc kvalifikovaných zdravotníků – ale také poradit, jak postupovat v případě, že zdravotní obtíže nejsou tak závažné, aby byl potřebný okamžitý výjezd sanitky. Obojí dokážou operátoři středočeských záchranářů.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT