Nejdříve očima. Ale kam se dříve podívat? Mají sice čísla, ale stejně to chce systém. Beru to po řadách. Do oka mi padne panenka, pak včela, nebo tahle jarní s kytičkami? Rozhodnout se musí.
A co teprve u stolu! Beru si od každé ten nejmenší kousek. První má rumovou polevu, zajímavé… A už sem nesou další. Jedna je na řezu růžová s jahodovou příchutí. A co tahle? Je vůbec čerstvá? Je celá zelená jak brčál. Aha, ta je pistáciová.
Tahle zaručeně čerstvá je. Ještě z ní sálá teplo. A nesou další: kynutou, makovou, s jablky, skořicí a ořechy, kokosovou…
Začínám myslet na pečené maso nebo klobásu. Rychle, alespoň se napít vody. Další a další… A teď aspiková se šunkou. Příjemně nakyslá, hotový balzám pro chuťové buňky. U mě jednoznačně vede. Ještě jedna, ostřejší s pepřem. Ba ne, ta už aspikovou nepřekoná. Konečně! Už se nese poslední. Taky už mi došla voda…
Ještě sečíst body a kdo je nejlepší… Vyhráli vlastně všichni, kteří bábovku upekli. Jen se po nich zaprášilo a to je nejlepší vizitka. A taky ještě vyhráli ti, co jen tak přinesli krásné rolády, kdyby bylo málo ke kafi…