Po jeho uzavření vyšla čtenářům vstříc paní Milena Křikavová, knížky regionálních autorů prodává městské informační centrum, a možnost nákupu knih Moniky Pokorné je i na jejích webových stránkách. Byť jde o další titul autorky regionální, obsahem se k tomuto přívlastku slovníček neřadí. Je o něj totiž zájem ve všech koutech naší vlasti, a na vyžádání putoval i za velkou louži. Jak Monika v úvodu sama píše: „Po mém víceletém, nikterak pracném obohacení psycholingvistiky by mi nepodělit se o výsledek přišlo sobecké."

A dobře udělala. Většina 
z nás měla nebo má nějaké ty babičky. A většina z nás se shoduje, ba co víc, raduje se, usmívá i směje při čtení, a především vzpomínání na typický dávný humor, moudrost, doporučující průpovídky, a v neposlední řadě lidovou slovesnost, která dnes mezi lidmi pozbyla svého místa.

Fantazie našich předků, hraní si se slovy, často sprostými, se ale ani 
v nejmenším nepodobá vulgaritě, již běžně kolem sebe slyšíme, a proto žádný pokračovatel Moniky Pokorné už nebude mít za sto let takhle milou šanci. Zde je předkládána komunikace našich předků bez hrubosti, bez urážení, bez ubližování. Rčení a přirovnání, jadrná i vtipná, výrazy dávno zapomenuté, to vše najdete 
v Babičko-českém slovníku. Již obálka, oplývající vlastenectvím a obrodou českého jazyka, je velkým důkazem naplnění skvělého úmyslu známé rakovnické spisovatelky.

AUTOR: JIŘÍ POKORNÝ