Šedesát poslanců navrhlo vrátit do trestního zákoníku čin veřejného hanobení prezidenta republiky. Trestem pro toho, kdo by prezidenta hanobil, by měl být až rok vězení.

Co na tento návrh říká například Rakovničan Milan Zimmermann, muzikant, spisovatel a také opoziční zastupitel, který se svým názorem na Miloše Zemana netají?

„Pan Zeman není mým prezidentem. Já se za něho stydím a jeho pověst v zahraničí mluví sama za sebe." Zimmermann připomněl, že z Václava Havla si dělali lidé legraci kvůli jeho krátkým kalhotám, svérázné mluvě a jeho ráčkování a tím to asi tak končilo. Také upozornil, že z Václava Klause si lidé utahují zase kvůli jeho dikci, lakomé a nadřazené povaze, prorostlé vlastním narcismem a ješitností, ale opět na úrovni.

„No a z toho současného hradního pána si dělají legraci všichni, stejným jazykem, který používá on. Protože je jako urejpaný tatík z hospody čtvrté cenové skupiny, který uráží kohokoli a cokoli, plive na zem, lže, všemu rozumí a z každého si dělá legraci. Ale nedej bože, že by si legraci udělal někdo z něho, nebo z jeho poskoků," upozornil Milan Zimmermann.

K navrhovanému zákonu Zimmermann říká: „Hospodského Palivce zavřeli za to, že mu mouchy kálely na obraz císaře pána. Už se těším, jak parlament ustavuje placenou funkci Bretschneidera a jak opět přijdou do módy papírové manžety. Za mne tedy ne, protože s botami od hnoje nemůžete chodit po tkaných kobercích," zdůraznil Milan Zimmermann.

Také upozorňuje na další fakta: „Vezměte si, že nám stát nařizuje, do kolika hodin večerních se smíme bavit. Kdykoli nám doma může zkontrolovat, čím topíme. Nařizuje nám skladovat nepotřebné účtenky od každého zbytečného nákupu, a to na dobu neurčitou. Kouřit jen v nějakých rezervacích, k tomu určených, kromě hlavy státu, protože ta smí kouřit všude. Nemůžeme kritizovat úředníka, i kdyby to byl sebevětší lempl a byrokrat. A teď se ještě nesmíme vyjádřit k něčemu, co vypustí z úst hlava státu, ať už je to sebevětší eklhaft? Tak to se vracíme zpět, někam na úroveň Albánie s jeho hlavním městem Tirana. Nebo snad Tyrana?"