Podle informací Rakovnického deníku žena utrpěla zranění páteře, ale také pánve, se záchranáři po střetu údajně komunikovala. Záchranáři následně ženu převezli do lokality k nemocnici, odtud ji pak transportoval vrtulník do pražské nemocnice.

Proč k nehodě došlo, nyní vyšetřují dopravní policisté. Podle tiskové mluvčí rakovnické policie Michaely Richterové ale není vyloučeno, že by si vyšetřování převzala rakovnická kriminálka.

„Řidič vůbec nebrzdil, tedy nesvítila mu brzdová světla,“ tlumočila výpověď svědka policistka Michaela Richterová s tím, že onen třiačtyřicetiletý svědek a řidič Volkswagenu Golf ženu na přechodu viděl, zatímco před ním jedoucí osmačtyřicetiletý řidič ve vozidle Škoda Fabia vůbec na její přítomnost nereagoval.

„Řidič přijížděl směrem do centra od kruhového objezdu, ovšem nevšiml si ženy přecházející komunikaci z jeho levé strany. Následně došlo ke střetu, žena skončila na čelním skle a poté ji náraz odmrštil do levého jízdního pruhu. Alkohol byl vyloučen. Za nedbalost hrozí řidiči trest od 6 měsíců až do čtyř let ve vězení. Škoda na vozidle činí 15 tisíc korun,“ doplnila informace policistka Michaela Richterová.

Ilustrační foto
Onemocníte rakovinou? Deník zmapoval nejzamořenější okresy Česka
Ilustrační foto.
Novostrašečtí řeší nedostatek parkovacích míst