Osmapadesátiletý řidič jel s osobním vozidlem ze směru od Pavlíkova na Rakovník, nevěnoval se dostatečně řízení, podle jeho slov dokonce usnul.

„Řidič vjel s vozidlem do protisměru a dále do levého příkopu, kde se s automobilem převrátil,“ uvedla pro Rakovnický deník policejní mluvčí Michaela Nováková. Řidič s automobilem poškodil sloup dopravní značky a zastavil se až o listnatý strom.

Na místo přijeli policisté z Rakovníka a přivolán byl i lékař. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla přibližně vyčíslena na 80 tisíc korun.

Videosouhrn 11.–12. srpna 2018
Sovětské metro opět v akci a tragický pád dvouplošníku: zhlédněte videa víkendu

Další nehoda se stala v sobotu 11. srpna v Křivoklátě. „Šestatřicetiletý cyklista jedoucí od centra obce směrem na obec Roztoky se během jízdy neřídil pravidly silničního provozu a nedodržel bezpečnostní vzdálenost za jedoucím nákladním vozidlem před ním,“ uvedla Michaela Nováková.

Vlivem dopravní situace byl řidič nákladní soupravy nucen zpomalit. Cyklista se také snažil zpomalit, ale nakonec do nákladní soupravy naboural. „Cyklista z jízdního kola spadl a utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do rakovnické nemocnice,“ doplnila Michaela Nováková. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen. Škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun.