Se zlomeninou nohy putoval tehdy do nemocnice 13letý školák, s nímž se v neděli 29. dubna kolem půl páté odpoledne střetl na náměstí Dr. Tyrše vůz Toyota Yaris řízený 75letou ženou. „Okolnosti této události ale nejsou zcela jasné, proto se nyní policie obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci,“ uvedla v úterý Eva Stulíková z benešovského územního odboru středočeské policie.

Zatím je známo, že k maléru došlo v době, kdy se pouť chýlila ke konci. Po obou stranách silnice vedoucí od Křivsoudova na Malou Paseku byly ještě rozestavěné stánky, v nichž prodejci postupně balili. U posledního z nich, v místě s mírným stoupáním, se pochyboval 13letý chlapec v doprovodu matky a sourozenců. Střetlo se s ním auto; nikomu dalšímu se nic nestalo.

K doplnění svých poznatků nyní policejní detektivové hledají svědky nehody. „Z dosavadního šetření bohužel jednoznačně nevyplývá, kdo je vlastně viníkem,“ konstatovala Stulíková. S tím, že cennými postřehy by mohli přispět lidé, kteří se v okolí pohybovali. Snad by si mohli vybavit něco důležitého i se značným odstupem.

„Obracíme na všechny občany, kteří by svým případným svědectvím mohli přispět k řádnému objasnění této nehody, aby neprodleně kontaktovali pracovníky služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Benešov na telefonním čísle 974 871 514 (v pracovní době) – anebo se obrátili na operátory linky tísňového volání 158,“ vybízí Stulíková ke spolupráci všímavé občany.

Fotografie z archivu čtenářů Kladenského deníku, kteří se zúčastnili výstavy v muzeu a chtějí pomoci k dopadení pachatele.
Ze slánského muzea zmizely dva vzácné kalichy. Policie po zloději pátrá
Politolog Vladimír Srb
Politolog: Okupaci plánovali Sověti několik měsíců dopředu, naznačují informace