Od začátku roku do pětadvacátého října letošního roku se událo na Rakovnicku oproti stejnému období minulého roku dopravních nehod sice o něco méně, ale situace není nijak příznivá

Pro srovnání přinášíme několik čísel: V uplynulém víkendu se stalo šest nehod a lehce se zranili dva lidé. Vloni ve stejném období byly čtyři havárie a zranili se rovněž dva lidé.

V minulém týdnu se stalo osm havárií se čtyřmi lehkými zraněními. Loni sedm havárií se dvěma lehkými zraněními.

Za poslední měsíc řidiči havarovali už čtyřiadvacetkrát, přičemž se zranilo šestnáct lidí, oproti loňsku, kdy havarovali pouze sedmnáckrát, ale zranilo se o jednoho člověka více.

Od začátku roku do již zmiňovaného pětadvacátého října se na Rakovnicku stalo dvě stě osmdesát tři nehody, loni za stejné období již tři sta dvacet sedm nehod.

Tomu zhruba odpovídá i doposud způsobená celková škoda: letos osmnáct milionů sedm set sedmdesát tisíc, loni téměř dvacet tři miliony korun.

Těžce zraněno bylo letos šest osob, loni jedenáct. Lehce se zranilo za obě období více jak sto čtyřicet lidí.

Vyrovnaná je ta nejsmutnější bilance. Zatím v loňském i letošním roce zahynulo na silnicích Rakovnicka sedm osob.

Ladislav Heller vedoucí Dopravního inspektorátu v Rakovníku ještě doplnil nejčastější příčiny dopravních nehod: „Za prvé: nevěnování se řízení, za druhé: nepřiměřená rychlost, za třetí: nedodržení bezpečné vzdálenosti.“