Dívka přecházela v pondělí, krátce po třinácté hodině, ulici Palackého. Dvě chyby, které udělala, se jí málem staly osudnými. Nepoužila přechod pro chodce, i když se vydala přes silnici pár metrů od něj.

Ve stejné chvilce vjel do Palackého ulice jednačtyřicetiletý řidič z Uherskohradišťska s nákladním automobilem Renault Trafic. Zastavil, aby mohl zacouvat a zaparkovat na levé straně ulice. Před samotným úkonem zapnul výstražné světelné i zvukové zařízení.

Dívka se sluchátky ponořená do vlastního světa v ten okamžik neviděla, neslyšela. Řidič náklaďáku ji při couvání srazil na zem. Okamžitě vystoupil z vozu.

Mladá žena seděla na silnici, byla v šoku a otřesena a držela se za hlavu. Neznámý kolemjdoucí jí přivolal lékařskou pomoc.

Lékaři záchranné služby odvezli zraněnou do rakovnické nemocnice s lehkým otřesem mozku. „Oba účastníci dopravní nehody nenadýchali žádný alkohol,“ dodal Daniel Prchal z Dopravního inspektorátu v Rakovníku.

Na vozidle nevznikla žádná škoda. I řidič nákladního vozidla nese na nehodě svůj díl viny. Je totiž povinen v případě couvání zajistit si bezpečné couvání a prostor za vozidlem, jestliže je to nutné, i druhou osobou.

Přes Palackého ulici (vjezd na Husovo náměstí) často přecházejí chodci mimo přechod pro chodce. Tím velmi riskují své zdraví. Ulice je auty často doslova přeplněna. Vjíždí sem jedno auto za druhým. Další parkují po obou stranách ulice a situace je tady hodně nepřehledná.