Klouzačka

Tady se stala krátce před čtrnáctou hodinou i dopravní nehoda. Šestadvacetiletá řidička vozidla Peguot nemohla vyjet ve stoupání směrem od Rakovníka na Křivoklát. Proto s vozidlem couvala na nejbližší vjezd do lesa. Při vjíždění zpět na silnici přehlédla čtyřiapadesátiletou řidičku Mazdy z Rakovnicka, která jela po hlavní od Křivoklátu na Rakovník, nedala jí přednost a vyjela na silnici.

Obě ženy se snažily střetu zabránit. Řidička Peguotu najížděla v pravo před Mazdu. Nakonec se vozidla střetla. Mazda narazila levým předním bokem do pravého zadního boku Peguotu. Ten se otočil do protisměru směrem na Křivoklát až nakonec spadl do levého příkopu. Ošklivě vypadající nehoda se obešla bez zranění. Škoda na vozidlech dosáhla padesáti pěti tisíc korun. Alkohol řidičky nenadýchaly.

Další nehoda na ledovce se udála krátce před půl osmou večer ve Zbečně. Padesátiletý řidič vozidla Škoda Felicia Combi z Rakovnicka jel směrem na Sýkořici. Na mírném klesání dostal smyk. Vozidlo se stalo neovladatelné.

Řidič se ocitnul až na pravé krajnici, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Škoda při nehodě dosáhla třiceti pěti tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.

Jan Majdan z Dopravního inspektorátu v Rakovníku doplnil: „Alkohol se u řidiče neprokázal.“