Ale vozidlo se sune po kluzké vozovce dál. Vlak se stále přibližuje. Strojvedoucí ho nezastaví „na fleku.“ Oba muži nemohou v této vteřině nic dělat…

Pětačtyřicetiletý řidič z Hodonínska se dostal s nákladním vozidlem DAF přední částí kabiny až do kolejiště. Přijíždějící vlak do něj naboural.

Čtyřiapadesátiletý strojvedoucí z Rakovnicka nestačil dříve zastavit. Vlak, ve kterém jelo patnáct cestujících, zůstal stát na kolejích. Žádný z nich se při srážce neporanil. Se zdravou kůží vyvázl také strojvedoucí i řidič náklaďáku.

Nešťastná událost se stala šest minut po devatenácté hodině. K nehodě přijeli profesionální hasiči z Rakovníka. Potvrdila to i tisková mluvčí Lenka Kostková: „Hasiči provedli na místě pouze protipožární opatření a pak případ předali drážní inspekci.“ Nákladní automobil vyprošťovali pracovníci soukromé odtahové služby.

Celá akce trvala do půl dvanácté v noci. Po tu dobu byl uzavřen provoz na komunikaci.

Rovněž byl zablokován vjezd do Rako III. Podle slov Daniela Prchala z Dopravního inspektorátu v Rakovníku alkohol se nepotvrdil ani u jednoho z řidičů. K nehodě ještě dodal: „Škoda dosáhla čtyři sta třiceti tisíc korun.“