Nehoda se stala 12 minut po desáté na železničním přejezdu na silnici III/310160 v blízkosti křižovatky, odkud se rozbíhají komunikace na Zápy, Brandýs nad Labem a Lázně Toušeň. Na přejezd s označením P 2738, zabezpečený pouze výstražnými kříži (tedy bez závor i světelné signalizace), vjela malá dodávka v pošťáckých barvách před motorový vůz mířící z Neratovic do Čelákovic. Při střetu v ní zemřel spolujezdec; vážně zraněného řidiče transportoval vrtulník do motolské nemocnice v Praze.

Patnáct lidí ve vlaku vyvázlo bez újmy – záchranáři pouze jednomu pacientovi na místě ošetřili drobnější úraz, přičemž další péče nebyla nutná. Hasiči pro cestující povolali evakuační autobus ze své stanice v Mladé Boleslavi, který však na místo ani nedojel. „Cestou byl odvolán, protože náhradní vozidlo zajistil dopravce,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Konkurzní správce Josef Monsport
Spor o domy po H-Systemu ke smíru nespěje

Tragická nehoda, jejíž přesné okolnosti zůstávají v šetření policie (nicméně od počátku je zřejmé, že automobil měl dát vlaku přednost), si vyžádala jak několikahodinové uzavření silnice, tak zastavení provozu na trati. V úseku mezi Čelákovicemi a Brandýsem nad Labem vlaky dočasně nahradila autobusová doprava.

Provoz na trati byl obnoven ve 13.45, informoval Martin Drápal z Drážní inspekce ČR, jejíž tým událost rovněž prověřoval. „Škody na místě nehody byly odhadnuty na sto tisíc na vlaku a sto tisíc na osobním automobilu,“ uvedl Drápal.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube