Ve fitness aerobiku závodily celkem 3 týmy v různých věkových kategoriích a všem se podařilo vybojovat medaile. První v kat. 7-9 let skončily Aquababes. „Děvčata podala perfektní výkon. Poprvé v letošní sezóně se jim podařilo dosáhnout na nejvyšší stupínek a odvezly si domů zlaté medaile,“ byla spokojená trenérka Klára Hlaváčková, která vidí obrovské zlepšení především v technice cvičení a také v provedení aerobních vazeb.

Bronz získaly v kategorii 9-11 let Školačky a v kategorii 14 a více let Jamajka. „V kategorii Školaček je obvykle největší konkurence a jinak tomu nebylo ani v Plzni. Závodní choreografii zacvičily holky s velkým nasazením, bohužel ale získaly velkou srážku za přešlápnutí plochy. I tak se nakonec postavily na stupně vítězů. Také nejstarší kategorie byla v tomto závodě velmi nabitá a souboj o medailové pozice byl velmi vyrovnaný. Děvčata ale ani tentokrát neodjela domů s prázdnou a odváží si z Plzně bronzové medaile,“ zhodnotila vystoupení obou týmů trenérka Lucie Břinčilová.

Ve step aerobiku dopadly nejlépe Seňority, které braly stříbro. „ Od posledního závodu udělal tento tým nesmírný pokrok a právem si vysloužil druhé místo. Tým je složen z dívek, které dříve závodily pouze v komerci a dvě závodnice začaly s aerobikem teprve v září. Postaraly se tak o největší překvapení celého závodu a udělaly nám nesmírnou radost,“ shodly se trenérky Lucie Břinčilová a Šárka Stříbrská.

Ilustrační foto.
Derby hokejbalových nadějí ovládli Rakovničtí

Těsně za medailí skončily v kategorii 11-14 let dívky z týmu Jackson. „Holky startovaly v oslabení, protože jedna ze závodnic se ze zdravotních důvodů nemohla závodu zúčastnit, ale i tak podaly dobrý výkon a skončily hned za stupněm vítězů,“ řekla Šárka Stříbrská.

Páté skončily dívky v kategorii 9 – 11 let. „Tým Good time oproti minulému závodu nastoupil v plné sestavě, až na pár chyb se děvčatům závodní sestava povedla a od předchozího závodu bylo vidět stoprocentní zlepšení. Holky si proto zasloužily velkou pochvalu, ale stále je před nimi spousta práce,“ ví trenérky Gabriela Vimrová a Andrea Tvarůžková.

Na závodech v Plzni soutěžily ve sportovním aerobiku také čtyři jednotlivkyně. Osmá v kategorii do osmi let se umístila Laurinka Žáčková, desátá skončila Kája Hofmanová. „Laurinka od minulého závodu udělala velký pokrok v provedení povinných prvků, ale bohužel choreografii zacvičila s určitou nejistotou, a to ji bohužel posunulo o pár příček níže (na minulém závodě 5. místo). Pro Káju to byl teprve druhý závod v kategorii sportovního aerobiku. Tentokrát podala sebevědomější výkon, který se odrazil i v hodnocení – oproti minulému závodu se Kája posunula o 4 příčky výše,“ řekla trenérka Klára Hlaváčková.

V Muzeu T. G. M. v Novém Strašecí se uskutečnil sedmý ročník O nejchutnějšího a nejlepšího beránka. V dětské a dospělé kategorii.
Nejvíce chutnal beránek žáků základní školy

V nejobsazenějších kategoriích 9-10 let a 11-12 let, kde bylo v každé více než čtyřicet závodnic, byla Emička Trnková desátá, Deniska Trnková ve starší kategorii skončila čtrnáctá. „ Emička patří mezi zkušenější závodnice. Stejně tak jako na minulém závodě podala úžasný výkon plný energie a obrovského nasazení. Do příštího závodu musí Emča zapracovat na technickém provedení povinných prvků. Denisce se předvedení závodní choreografie podařilo na výbornou. Bohužel ale hodně pokazila jeden z povinných prvků, což se odrazilo v bodovém hodnocení povinných prvků,“ zhodnotila vystoupení obou dívek Lucie Břinčilová. Ve sportovním aerobiku měl rakovnický klub Angels dvě trojice.

Sedmou pozici vybojovalo trio Sofinka Ortmannová, Nikolka Hofmanová a Klárka Kesslová v kat. 9-11 let. „ I v tomto závodě ztratily tyto závodnice nejevíce bodů za prvky obtížnosti, pochvalu si naopak zaslouží za pokrytí závodní plochy a také za provedení aerobních vazeb. V Plzni jejich výkon stačil na pěkné sedmé místo,“ uvedla Šárka Stříbrská, která byla spokojena i s druhou pozicí tria Kája Němcová, Káťa Staňková a Anetka Pánková v kategorii 16 a více let. „ Naše nejstarší trojice spolu cvičí teprve první rok. Jejich velkou výhodou je přirozený projev a nasazení, se kterým vždy sestavu odcvičí. V Plzni je porotci ohodnotili známkami, které stačily na krásné druhé místo.“

Děti o zelený čtvrtek v klubu mládeže DDM Rakovník zdobily vejce a pletly pomlázky.
Na zelený čtvrtek si děti upekly jidáše