První z nich, a to stříbrnou vybojovala Ema Trnková v kategorii jednotlivkyň 11-13 let. Emička závodí letos ve skvělé formě a zatím si ze všech závodů pořádaných Českým svazem aerobiku a fitness přivezla nějakou medaili. Po bronz a zlatu v Lounech zkompletovala svoji medailovou sbírku. „Od minulých závodů Emička lépe zacvičila aerobní vazby a provedení prvků předvedla s jistotou, ale ne úplně čistě, takže to na první místo tentokrát nestačilo. Do příštích závodů společně opět zabereme a pokusíme se bojovat opět o cenné kovy,“ doufají spokojené trenérky Lucie Břinčilová a Šárka Stříbrská.


V kategorii 8-10 let vybojovalo další stříbro trio Gabriela Repčíková, Monika Repčíková a Karolína Hofmannová. „Rozhodčí měli v této kategorii opravdu těžké rozhodování, první tři týmy jsou velmi vyrovnané. Holky nakonec skončily druhé, ačkoliv oba techničtí rozhodčí ho dali na místo první. Do příštích závodů se tedy zaměříme především na aerobní část sestavy, vypilujeme synchron a přesnější pohyb paží“, sdělila s úsměvem trenérka Klára Hlaváčková.


Úspěšná trojice závodila ještě s dalšími pěti kamarádkami i na závodě II. výkonnostní třídy. Osmičlenný fitness tým Sixties bojoval v kategorii 8-10 let. Na plochu děvčata nastupovala s mírnou nervozitou, očekával se od nich totiž bezchybný výkon a obhájení první příčky z předcházejících závodů. Nakonec vše dopadlo na výbornou a při vyhlášení si holčičky pověsily na krk zlaté medaile! Od rozhodčích dokonce obdržely poměrně vysoké známky, které jim umožní příští rok postoupit do nejvyšší soutěže.


Třetí stříbro získalo trio Giulia Berti, Valentýna Karhánková a Nela Trnková. „Giuli byla nemocná a nevědělo se, zda nastoupí. Nakonec to ale zvládla, holky společně zacvičily bez větších chyb a suverénně obsadily druhé místo,“ je spokojená trenérka Markéta Vondráčková a zároveň doufá, že když dívky zaberou v trénincích, bude z toho i nejvyšší umístění. „Holky spolu ve třech cvičí první rok a každý závod je výkon lepší a jistější. Ještě musíme pilovat prvky statické síly (zvedačky) a kliky na jedné ruce, které nejsou tak dobře technicky zvládnuté. Holky jsou ale spolu už sehrané a je na nich vidět, že je to baví, což je dobře hlavně pro artistické rozhodčí. Doufám, že už nebudeme mít žádné zranění a nemoci“, podělila se o své dojmy Markéta Vondráčková.

Kompletní výsledky:

III. výkonnostní třída
Trio 8-10 let Gabriela Repčíková, Monika Repčíková, Karolína Hofmanová – 2. místo
Jednotlivkyně 11-13 let – Lucie Mašková – 25. místo
Jednotlivkyně 11-13 let – Ema Trnková – 2. místo
Dua 11-13 let – Sophie Sipeticová, Nicole Gluckseligová – 5. místo


II. výkonnostní třída
Jednotlivkyně 8-10 let - Aneta Bořánková – 10. místo
Fitness tým 8-10 let – Sixties – 1. místo
Fitness tým 11-13 let – Angels – 6. místo
Jednotlivkyně 11-13 let – Sofie Ortmannová – 7. místo
Jednotlivkyně 11-13 let – Denisa Žáčková – 13. místo
Trio 14-16 let - Valentýna Karhánková, Giulia Berti, Nela Trnková – 2. místo
Duo 17 a více let – Anna Mordová, Eliška Závěšická – 4. místo