Devátý čas v úvodním měřáku mezi 25 závodník byl pro rakovnického autokrosaře celkem uspokojivý. Druhý trénink kvůli dešti vynechal. 


Do úvodní rozjížďky nastupoval Kubíček až třetí s Terry Callaghanem a Jérome Makhloufem. Po nepříliš vydařeném startu jezdil za nimi. Makhloufema se mu málem podařilo předjet v táhle zatáčce na cíl venkem, ale nakonec se před něj dostal až z kopce dolů. „V posledním kole jsem si ještě chtěl vyšlápnout na Terryho. Podél vnitřku ale nebylo moc místa, já si štrejchnul o vant a zvedl se mi předek. Naštěstí jsem nevletěl do svodidel, nicméně přesto byla rána při dopadu na zem velká. Než jsem se vzpamatoval a vrátil na trať, podjel mě Jérome a já dojel třetí,“ popsal první rozjížďku Kubíček. 


Nedělní ranní runda byla v tomtéž složení. Start se rakovnickému talentovanému závodníkovi povedl tentokrát mnohem lépe a závodil s Terrym Callaghanem o první pozici. Po parádním boji z toho nakonec bylo druhé místo.


„V závěrečné rozjížďce mi bylo jasné, že musím jednat hned po startu, než Terrymu zatáhne turbo a nastoupí jeho osm set koní. Přes menší kontakt jsem se ujal vedení a jízdu vyhrál,“ byl spokojen s poslední rozjížďkou Kubíček. 


Poté začalo pravé peklo. Před semifinále totiž začalo silně pršet a trať byla velice nasáklá. „Nejhorší to bylo z kopce dolů. Normálně tam jedu na pětku plný plyn zhruba stošedesátikilometrovou rychlostí. Teď jsem jel na dvojku a nevěděl, jestli dříve šlápnout na plyn, nebo na brzdu. V jednom kole jsme tam zůstali s Ervinsem Grencisem zabořeni v blátě a v sobě s auty na kaši. Naštěstí tu hrůzu po čtyřech kolech ukončily červené vlajky a jízdu neopakovali,“ popsal neregulérní semifinále Kubíček. 


Pro něj to nakonec znamenalo vyhrané semifinále a výběr druhé finálové pozice. První vybíral Bernd Stubbe a první řadu doplnil Ervins Grencis. Start rakovnickému závodníkovi nevyšel ideálně, nicméně se zavěsil hned za úřadujícího evropského šampióna. Ten sváděl poměrně velký souboj s Grencisem. „Já v tu chvíli nevěděl, jestli mám jet blízko za nimi a riskovat, že při jejich případné kolizi v nich skončím taky, nebo vyčkávat na jejich případnou chybku. Ke konci finále se mi každopádně začal trošku hřát motor, jelikož bylo vše zalepené blátem. Snažil jsem se tak jet rychle a opatrně zároveň a neudělat chybu,“ nechtěl Kubíček zbytečně riskovat. 


V posledním kole se na něj navíc dotáhl Johnny Feuillade. Toho si však pohlídal a dojel na krásném třetím místě. „Děkuji hlavně svému skvělému týmu, který opět dělal nemožné a perfektně mi připravil auto,“ ocenil svůj tým spokojený autokrosař. 


Průběžné pořadí ME v SuperBuggy


1. Bernd Stubbe ⋌181
2. Ervins Grencis⋌ 151 
3. Florent Tafani ⋌132
4. Johny Feuillade⋌109
5. Mike Bartelen ⋌104
6. Jakub Kubíček ⋌ 92
7. Terry Callaghan ⋌85
8. Petr Bartoš ⋌76
9. Jéröme Makhlouf⋌ 72
10. Thomas Anacleto ⋌66