TJTZ Rakovník – Brandýs B 62:42 (30:19)

V sobotním utkání se Rakovničtí rychle ujali vedení, které s přibývajícími minutami trpělivě navyšovali. První desetiminutovku vyhráli 15:8 a po polovině vedli již o jedenáct bodů. Domácí velmi dobře bránili a navíc se mohli spolehnout na bodový přísun od Petra Čecha, který celkem zaznamenal 20 bodů. Ve třetí třetiny zvýšili Rakovničtí vedení již na 46:30 a ve stejném duchu pokračovali také v poslední části. Zápas nakonec, po velmi dobrém výkonu, ovládli jednoznačně – 62:42.

TJTZ Rakovník – M. Boleslav C 60:70 (23:30)

V neděli se Rakovnickým bohužel nepovedlo navázat na předchozí vydařený zápas, projevila se absence zejména podkošových hráčů. Přestože od úvodu museli domácí dotahovat, drželi se Mladoboleslavských na dostřel a nedovolili jim uniknout do trháku. Čtyři minuty před koncem se Horníkovi podařilo srovnat a očekávalo se ještě velké drama. To se nakonec nedostavilo, neboť Rakovnickým závěr vůbec nevyšel. Podařilo se jim vystřílet pouze čtyři body, zatímco hosté jich v poslední čtyřminutovce přidali hned čtrnáct a díky zdrcujícímu finiši zápas nakonec ovládli.

„K víkendovým duelům jsme nenastoupili v nejlepší sestavě, několik hráčů chybělo kvůli pracovním povinnostem, a to víc mě potěšila sobotní výhra. Vyhrát o tolik bodů a v takové sestavě je velký úspěch a pochvalu za svůj výkon zaslouží zejména Petr Čech. Nedělní utkání bylo poměrně vyrovnané a dlouhou dobu se nám především díky Kašemu, Horníkovi a Loulovi dařilo držet s Boleslaví krok, když jsme čtyři minuty před koncem dokázali vyrovnat. Bohužel závěr už jsme nezvládli, což je trochu škoda, na druhou stranu jsem spokojený alespoň s jednou výhrou," vyhodnotil z poloviny úspěšný víkend trenér rakovnických basketbalistů Martin Borský.⋌