„Naším plánem bylo ve spolupráci pokračovat, trenér měl smlouvu i na příští sezonu, ale dostal zajímavou nabídku a po diskuzi uvnitř klubu jsme se rozhodli jeho žádosti vyhovět a uvolnit ho,“ řekl generální ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

Čtyřiačtyřicetiletý Slovinec, který zároveň vede slovinskou reprezentaci, strávil v Nymburce téměř pět let. Nejprve jako asistent Orena Amiela, po jehož loňském odchodu se před rokem stal hlavním koučem. Nymburk pod jeho vedením získal osmnáctý mistrovský titul za sebou. Neobhájil však prvenství v Českém poháru.

Pavel Horváth
Plzeň kráčí v Zátopkových stopách. Postupu jsme podřídili vše, říká Horváth

„Pět let v Nymburce pro mě bylo úžasných z basketbalového i osobního hlediska. Bylo mi ctí být součástí nymburské basketbalové organizace, kde jsem měl možnost pracovat se špičkovými českými hráči a skvělými lidi v klubu. Moje plány do budoucna byly úzce spjaty s Nymburkem, ale někdy je třeba plány přehodnotit. Dostal jsem příležitost k velkému kroku ve své kariéře a novým profesním výzvám. S těžkým srdcem jsem se rozhodl oddělit se od společné cesty,“ řekl Sekulič.

„Velký dík patří vedení, které mi dalo zelenou k odchodu z týmu, přestože jsem od něj měl plnou podporu a věřilo ve mě a v mou práci. S rodinou jsme velmi vděční za čas strávený v tomto krásném městě. Nymburk bude mít navždy zvláštní místo v našem srdci. Děkujeme klubu, fanouškům i lidem v Nymburce,“ dodal.

Tomáš Staněk byl představen jako nový trenér divizních Benátek.
Staněk se zabydluje v Benátkách: chvála asistenta, první posilou brankář

Pro Nymburk je hledání nového trenéra poměrně nezvyklou situací, jelikož často nahrazoval kouče jejich asistenty. Ronen Ginzburg přebíral tým po Mulim Katzurinovi, Oren Amiel po Ginzburgovi a Sekulič po Amielovi. Naposledy byl zcela novým trenérem Kestutis Kemzura v sezoně 2013/14.

„Hledání trenéra je náročný proces, který vyžaduje čas. Ale máme několik vytipovaných jmen a věříme, že do startu přípravy 22. srpna najdeme kouče podobných kvalit, jako byli jeho předchůdci,“ dodal Šimeček.

DAVID ŠVÁB