S jakým cílem vstupoval Atlantic do sezony?
Po sestupu našeho týmu z divize jsme si jako hlavní cíl dali stabilizaci a dá se říct i takové „okysličení“ kádru. V minulé sezoně, kdy se nedařilo, jsme měli velké problémy se vůbec scházet. Z tohoto důvodu je krajský přebor ideální soutěží, hodně zápasů se hraje totiž ve Slaném nebo Kladně.

Jaké je vaše hodnocení po polovině soutěže?
Po polovině soutěže se nacházíme v půlce desetičlenné tabulky, tedy na pátém místě se ziskem patnácti bodů. Postavení v tabulce napovídá mému hodnocení – průměr. Na druhou stranu je to způsobené i tím, že jsme ještě na žádném zápase nebyli ve stejné sestavě jako předcházející týden. První půlka soutěže byla jak na houpačce.

Jaké jsou vyhlídky do druhé poloviny soutěže?
O žádných specifických vyhlídkách do druhé poloviny soutěže jsme se asi úplně nebavili. Budeme se řídit tradičním heslem „zápas od zápasu“ a uvidíme, jak se nám bude dařit. Bohužel se nám začíná vzdalovat čelo tabulky. Navíc začnou zimní přípravy na velkém fotbale a bude těžší a těžší se scházet.

Na futsal máte docela široký kádr, jak děláte nominaci? Co rozhoduje?
Nominace je jednoduchá. Kdo má chuť, platnou registraci a hlavně čas, tak je vítán. (smích). Ne, opravdu, všichni z nás pracujeme, zápasy se hrají převážně páteční večery, takže každý, kdo si najde na dvě hodinky čas, na zápas jede. Nominace probíhá v naší facebookové skupině stylem: Kdo zítra bude?

Akrobatický pilot Martin Šonka
Akrobatický pilot Martin Šonka: Oslava titulu? Lákalo mě udělat ptákovinu

Domácí zápasy hrajete na Stochově. Nebylo by lepší hrát v Rakovníku?
Tohle je velké a zatím smutné téma. Samozřejmě nás nejvíce mrzí, že vlastně každý zápas hrajete na „venkovní“ palubovce. Myslím si, že je to i jeden z důvodů, proč máme problém se scházet ve stejné sestavě, protože i na domácí zápas musíme těch pětadvacet kilometrů dojet. Nepochybuji, že by v Rakovníku nebyl zájem futsal hrát, pořád je tady velká základna aktivních a hlavně šikovných fotbalistů. Příklad bychom si mohli vzít ze svého odvěkého rivala – Čechie Slaný, který měl v minulosti dokonce tři rezervní a juniorský tým. Je to všechno dané tím, že nehrajeme v Rakovníku. Všichni doufáme a pevně věříme, že se to do budoucna změní a futsal se zase do Rakovníka vrátí.

Chtěl byste někoho pochválit, nebo naopak, za prvních devět zápasů?
Jednotlivce nemá cenu chválit. Spíše než pochválit, je potřeba poděkovat klukům, kteří na zápasy chodí a taky našim přítelkyním, které nám musí trpět to, že s nimi netrávíme většinu pátečních večerů (smích).

Soutěž je v čele poměrně vyrovnaná. Kdo podle vás postoupí? Co Atlantic, bránil by se postupu?
Zase bude záležet na tom, jak se kdo bude scházet. Dobrý tým má Brandýsek, když se sejde, to samé Příbram. Nahoře hrají Třebusice, které táhne kanonýr Hink. Ale otázkou je, zda by vůbec někdo postup akceptoval. Futsal v divizi je úplně něco jiného. Za Atlantic mohu říct, že bychom postup neakceptovali. I po loňském sestupu nám bylo místo v divizi nabízeno, ale bez stabilního hráčského kádru a bez tréninků se divize hrát nedá.

Jak je to s tréninky?
V této sezoně proběhl jediný trénink, kde byli, tuším čtyři hráči. To se toho moc vymyslet nedá. Jak jsem již zmínil, většina hráčů našeho kádru hraje minimálně I.B třídu, takže pravidelné tréninky mají. Je pak opravdu těžké najít si čas ještě na jeden trénink futsalu a ochudit tak rodinu o další čas. Do budoucna bychom však tréninky rádi obnovili, protože pořád „žijeme“ z nacvičených signálů, které znají pouze ti, kteří za Atlantic nastupují už nějaký čas. A hlavně, futsal je specifický, úplně jiný než fotbal a každý nový hráč do sebe základy futsalu potřebuje dostat.

Vesměs všichni jste hráči fotbalu, jak to jde skloubit? Nemáte problémy s oddíly?
Trenérům se to samozřejmě nelíbí, ale já si myslím, že je to skvělý doplněk v čase zimní přestávky. I z tohoto důvodu máme hodně široký kádr, aby bylo lehčí se sejít v časech, kdy se futsal hraje v termínech jako podzimní část fotbalu. Velkou výhodou v této sezoně je, že Středočeský přebor čítá pouze deset týmů, takže v první polovině se nám zápasy kryly čtyři kola a ve druhé polovině se nám bude krýt jenom kolo poslední a to pouze hráčům krajského přeboru a divize, kteří začínají o týden dřív než další nižší soutěže.

Lukáš Beneš, 26 let

Bydliště: Olešná
Narozen: 3. 8. 1992
Povolání: vedoucí zákaznické kvality
Znamení: Lev
Další oblíbené sporty: tenis
Oblíbené jídlo: knedlo, vepřo, zelo a segedín od babičky
Oblíbené pití: rád si dám dobrou kávu. A také pivo
Oblíbený film: Pelíšky
Oblíbená hudba: Podle nálady

Dominik Hašek (vpředu)
Dominik Hašek: Kvůli jménu slýchám řeči


Miloslav Doležal