Na obtížné trati v délce 12,5 kilometru se prosadili i běžci z rakovnického regionu, kteří ve velké konkurenci 156 závodníků dosáhli na pět medailových umístění.

Celkovým vítězem závodu se stal po velkém boji Filip Řenč (Běžci Slaný – čas 41,58 min.), který postupně udolal kladenského Jakuba Schoře a v cíli u Zichoveckého pivovaru byl již s komfortním půlminutovým náskokem. Mezi ženami byla nejlepší výborně běžící Barbora Jíšová (Eleven Run Team – 44,47) s jasným tříminutovým náskokem na kladenskou Janu Zímovou.

Z běžců rakovnického regionu se na první stupínek prosadila Martina Bradáčová z Lubné (MK Kladno – 51,05) v kategorii žen od 35 let) a rakovničtí Vladimír Polívka (54,39) v kat. od 60 let a Ladislav Kratochvíl (54,30) v kat. od 70 let. Na třetích příčkách se pak svorně umístili Josef Vorel (49,05) v kat. od 40 let a Martina Vorlová (1:02,03 hod.) v kat. žen od 45 let.

Rakovničtí hokejbalisté porazili pražské KOVO po samostatných nájezdech.
Ráčci bodovali počtvrté v řadě. Kovo zdolali po nájezdech

Někteří z běžců rakovnického regionu se závodu nezúčastnili, jelikož ve stejný den dali přednost maratónským tratím. Krušovický Josef Beránek startující za MK Kladno běžel slavný Mezinárodní maratón míru v Košicích, kde časem 3:54,55 hod. obsadil z 1328 startujících 636. místo a byl 77. ve své kategorii. Rakovnický Sláva Pilík (Panský mlýn Rakovník) se zúčastnil mnohem menšího maratónu v Písku, kde časem 3:37,21 byl ze 70 závodníků na 23. místě a zvítězil ve své kategorii od 65 let.

Výsledky Zichovecké 12 se promítly též do bodování Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka. V něm si z běžců rakovnického regionu nejlépe vede v kategorii od 70 let Ladislav Kratochvíl, který se sedm závodů před koncem již stal jejím vítězem. V dalších kategoriích ještě rakovničtí zástupci bojují. V kategorii od 60 let se již stal vítězem kladenský Šťastný, za ním pak o stříbro a bronz svádí souboj rakovničtí Polívka a Pilík, pátý je zatím novostrašecký Filip. V kategorii od 50 let je zatím čtvrtý Vorel, hned za ním pak Beránek. V mladších kategoriích je na tom zatím nejlépe Holý z Kněževsi, který je ve velké konkurenci kladenských „rychlíků“ na skvělém čtvrtém místě.

Ilustrační foto.
Stavba dálnice D6 začne ještě letos. Snad

Sláva Pilík