Vlašim – K uctění památky Pavla Sátry se v sobotu 6. října koná patnáctý ročník Běhu zámeckým parkem. Na kamenném mostě přes Blanici odstartuje hlavní závod pro muže a ženy, měřící 8400 metrů, ve 12.30 hodin. Mládežnické kategorie se vydají na zkrácené tratě postupně už od 10 hodin.

Kutnohorsko – Už po třiačtyřicáté se v sobotu 6. října v Chlístovicích u Kutné Hory poběží Roháčova stezka. Na lesní louce pod zříceninou hradu Sion budou připraveny distance od 650 metrů pro nejmenší až po 9300 metrů v hlavní kategorii dospělých. Startuje se v 10.45 hodin. Pořadatelé lákají i na odměny v celkové hodnotě 20 tisíc korun.

Berounsko – Hořovický cvoček – tak zní název už tradičního (31. ročník) běžeckého závodu na dvanáct kilometrů. Do terénu poblíž městské mateřské školky v Hořovicích se účastníci vydají v neděli 7. října úderem 10. h.

Praha-východ – Nejen pro samotné běžce, ale také pro jejich čtyřnohé miláčky je určená Šestajovická šestka. Součástí závodu startujícího v 11 hodin na fotbalovém hřišti je také kategorie Canicross, v níž o co nejrychlejší čas usilují se svými pány také psi rozdělení do kategorií do a nad 12 kilogramů.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Červené i napadení rozhodčího. Žákovská divize končila neslavně
Ondřej Pospíšil na trati ve Zduchovicích.
Chyby nevadily. Skokový pohár Pospíšilovi