„Kelti se opět stali našim zlomovým soupeřem základní části tohoto ročníku. Tři body ze zápasu potřeboval každý tým jako sele drbání. Musím konstatovat, že výkon rozhodčích přispěl velkou měrou k všeobecné nervozitě, která ovlivnila úroveň zápasu. Chci poděkovat hráčům za jejich bojovnost, když se dvakrát zvedli a dokázali srovnat stav zápasu,“ zhodnotil duel trenér Bubáků Václav Pavlík.

Jeho tým odcestoval do Berouna pouze s deseti hráči do pole, přesto byli Novostrašečtí v první části blíže ke skórování. Gól ale padl až v prostřední třetině a vstřelili ho Kelti. Novostrašečtí se poté dostali pod tlak, ale místo inkasování se dočkali vyrovnání, o které se postaral Čadek.

Jeseničtí v přípravě zdolali Lužnou 5:2.
Výhru béčka Tatranu vystříleli „Kučerovci“

Ve třetí třetině šli Kelti podruhé do vedení, ale Falař dokázal odpovědět, a tak dospěl duel až do nájezdů. Ty se povedly lépe domácím, a souboj o play off ještě nabídne pořádné drama. „Bohužel jsme byli nuceni hrát na dvě pětky, což je pro hráče náročné. Také volba brankáře nebyla jednoznačná, ale přesnost nakonec dostal Lukáše Dvořáka, který tým soupeře velmi dobře zná. Lukáš Jirsa tuto volbu přijal statečně a na střídačce hecoval tým. Nakonec jsme uhráli pouze bod a bude to ještě boj. Chci také poděkovat našim fanouškům, že přijeli v tak hojném počtu,“ dodal Pavlík.

Nové Strašecí: Dvořák (Jirsa) – Douša, Samšuk, Lev, Tománek – Falař, Čadek, Kmeť, Patera, Brada, Duchoň O.

Ilustrační foto futsal
Hotovo. Kolín a Rakovník se poroučejí zpátky do kraje