Mohl bych nejprve poprosit o krátké představení akce?
Boxeři dětem je exhibiční show věnovaná všem, bez rozdílu věku či pohlaví. Letos je již šestý ročník a akce se koná vždy v listopadu. Letos se zúčastní šest rakovnických celebrit jako boxeři a proti nim bude stát vybraný boxer.

Jak bude galavečer probíhat?
Kromě samotných boxerských vystoupení je připraven ještě doprovodný program. Nebude to žádný profi-box, spíš taková legrace a o tu jde především. Po celou dobu večera budou chodit děti s krabičkami a lidi tam budou moci dávat dobrovolně peníze, které pak na konci spočítá starosta města. Dále tam budeme mít jako každý rok slosovatelné vstupenky, vloni bylo i prasátko. Do toho je připravena soutěž o určitý finanční obnos, který jsou výherci ochotni dobrovolně dát zpět. Výtěžek z akce je poté věnován spolku SOS Andělé.

Na co všechno se můžou návštěvníci těšit?
Pro všechny přítomné jsou připravené různé show a vystoupení. Do ringu bude například chodit i doktor se sestřičkami. Na programu je také benchpress, kterého se zúčastní Marián Přibyl. Ten drží republikový rekord v těžké váze. Benchpress si mohou vyzkoušet také dobrovolníci. Celkově chceme tento sport zviditelnit, neboť v televizi neběží a moc lidí o něm neví. Je rovněž připravena ukázka řecko-římského zápasu. Pak bychom tam měli mít slíbený street workout s Danielem Jakubským.

Co si pod tímto pojmem máme představit?
Jde vlastně o cvičení s vlastní vahou v kombinaci s posilováním a akrobacií. Používají se k tomu různé tyče. V Rakovníku je třeba můžeme vidět v parku u zemědělky, říkají tomu „seberevolta".

Na co se dále můžeme těšit?
Vystupovat zde budou také malé děti. Například Aerobik club Angels, což jsou dívky ve věku 8 až 10 let, které na mistrovství České republiky vybojovaly čtvrté místo. Celkově mají již řadu úspěchů, a tak s nimi spolupracujeme každý rok, abychom je tímto rakovnickým občanům pomohli zviditelnit. Budou tam také děti od paní Kubíčkové. My boxeři jsme založili nedávno boxerskou školu v Kněževsi, kde máme v současné době asi patnáct dětí a já jim slíbil, že na galavečeru vystoupí s rakovnickými dětmi. Nemáme to ještě připravené, takže to bude trochu improvizace a jsem zvědavý, jak to dopadne. Ještě tam vystoupí roztleskávačky Power Cheers a dále tanečnice B – Infinity Crew, ty budou mít na akci premiéru.
S roztleskávačkami vystupuje také vaše dcera…
Ano, to je pravda. Měla by vystoupit i zde. Kromě roztleskávání bude mít krátkou boxerskou ukázku. Jinak s dcerou trénuji na různé exhibice a kromě ní boxuje ještě Gábina Peroutková.

Kdo bude hostem večera?
Hostů večera bude víc. Ale hlavním hostem bude Alex Cverna. Je špičkový zápasník MMA a je to opravdu kus chlapa.

Kdo z rakovnických osobností vystoupí jako boxeři?
Bude tam fotbalista Bedřich Koch, který mimo jiné pořádá také Viola cup. Dále chirurg Ivo Trešl. Ten je tak trochu chudák, protože se mu boxer zranil a ještě neví, koho mu přichystáme. Já si myslím, že mu to ani neřekneme (smích). Dále tam budou fotbalisté Martin Kokšál, Robert Kolář, Petr Maršík a hokejista Petr Kounovský.

Jak je to s výběrem boxerů, ty si vybíráte vy, nebo se tam sami hlásí?
Spíš je musíme přemlouvat. (smích). Jsou to většinou sportovci, měli jsme tam například Šnídla, ale sami uznají, že ta minuta v ringu je pěkně těžká. Bude tam také hokejista Kounovský, se kterým budu boxovat já. Zrovna odjel do Anglie, takže poprvé potrénujeme těsně před zápasem, tak jsem na to zvědavý…

Program bude poměrně bohatý, jak dlouho bude galavečer trvat?
Začátek je naplánován na 19:00 a akce by měla trvat kolem tří hodin.

Jak bude vypadat začátek?
Ten bude velmi dojemný. Rozsvítí se plátno, do toho bude hrát pěkná písnička a budou se promítat fotografie dětí z SOS Andělé. Ty budou stát na pódiu. Poté se promítání zastaví a následně přijedou dvě holčičky na vozíčku, které budou rozdávat růže boxerům.

Jsou takové akce i jinde ve městech?
Pokud vím tak ne. To jsme vymysleli my a pořádáme to jen tady v Rakovníku. Vlastně ještě v Úvalech u Prahy to po nás nedávno převzali. S nimi také spolupracujeme, takže tam jezdíme s našimi boxery a roztleskávačkami, půjčíme jim i ring, spolupráce je naštěstí vzájemná.

Je na programu také nějaké hudební vystoupení?
Ano, bude zde živá hudba, která bude uvádět boxery do ringu. Vystoupí zde rakovnická skupina Five Sins.

Přijede také Petr Mendík?
Přijede, bude boxovat se svým synem na konci večera a domluvili se, že ten zápas bude trochu ostřejší. Kromě toho bude letos i moderovat.

Jak je to s návštěvností?
Já to nechci zakřiknout. Zatím to bylo většinou vyprodané. My budeme rádi za každého člověka, který přijde akci podpořit.