KST Rakovník C – KK Rakovník 10:7

Až do stavu 6:6 vyrovnané utkání domácí rozhodli lepšími koncovkami setů. Za stavu 1:1 po deblech, kdy dvojice Štěpka-Krůta porazila Štěpánka se Štenglem a za hosty bodovali Holý s Kolocem proti Mackovi s Rezkem, právě Rezek dokázal v pěti setech přehrát Štengla a Macek porazil Círa. Za hosty bodoval bez porážky hrající Štěpánek, Štengl si poradil s Krůtou a Koloc byl šťastnější v bitvě s Rezkem, ale na vyrovnanější kvarteto domácích to nestačilo.

Vedoucí KST Rakovník C Stanislav Brabec je s obhajobou vítězství v derby s KK spokojen. „Zápas s kanoisty byl převážně v naší režii, klopýtl akorát Krůta se Štenglem a Rezek podcenil zápas s Kolocem. Kluci podali kolektivní výkon, za mě zaskočil Zdenda Macek, který v Březnici neprohrál a tentokrát bodoval za dva. Závěr jsme zvládli i přes stoprocentní výkon Štěpánka z KK Rakovník,“ shrnul duel vedoucí družstva domácích a dodal: „Poslední zápasy nám vychází, jsme na vítězné vlně a doufám, že nám to ještě chvilku vydrží. Klukům musím za derby poděkovat.“

Body KST C: Štěpka 3, Krůta 2, Rezek 2, Macek 2, čtyřhra Štěpka-Krůta.
Body KK: Štěpánek 4, Štengl 1, Koloc 1, Cír 0, čtyřhra Holý-Koloc.

KST Rakovník B – Sokol Příbram B 10:5

Rakovnické béčko hostilo rezervu Příbrami, která se pohybuje ve středu tabulky a je nepříjemná především na domácích stolech. Nemocného Vlčka v sestavě KST nahradil Andrt, i tak byli Rakovničtí velkým favoritem.

Domácím vyšly obě úvodní čtyřhry, pak je sice přibrzdili Vrátný, jenž porazil Kose, a Mráz výhrou nad Andrtem, ale body přibývaly rychleji na straně KST hlavně zásluhou bezchybného Mikeše. I když v závěru Přibík překvapivě nestačil na Váňu, tak Kos přehrál Mráze a desítku potvrdil Mikeš proti příbramské jedničce Vrátnému.

Béčko KST si díky výhře drží v čele soutěže čtyřbodový náskok na Kladno.

Body KST B: Mikeš 4, Kos 2, Přibík 2, Andrt 0, čtyřhry Andrt-Kos a Mikeš-Přibík.

Ilustrační foto
BNB Cup: Vedoucí duo první skupiny si drží náskok