Tým osmi až deseti cyklistů-běžců vyrazilo na trať dlouho 1200 km před dvanácti dny a Rakovník byl dnes jejich předposlední zastávkou. Na Husovo náměstí se sešli žáci 1. a 2. ZŠ Rakovník, ze zastupitelů města byl přítomen místostarosta Miroslav Samaš, který sám přiznal, že bojoval se závislostí na cigaretách a bojoval úspěšně. „Se závislostí na drogách se dá bojovat, což je vidět na příkladu dcery jedné z účastnic Cykloběhu paní Ivety. Její dcera boj s drogami zvládl a nyní čeká miminko. Je třeba, aby se daný člověk svěřil a pak se to dá zvládnout. A není to jen o marihuaně, či extázi, ale i o alkoholu či cigaretách. Já sám jsem kouřil asi dvacet let, přestal jsem před patnácti lety ze dne na den, takže to lze,“ uvedl Miroslav Samaš.

Vysoká míra požívání drog je mezi českou mládeží dlouhodobý problém. Drogové výzkumy ukázaly, že z 622 tisíc náctiletých (15 – 19 let) téměř polovina má zkušenosti s konopím. V této smutné statistice vévodí naše mládež celé Evropě.

Cílem kampaně je tedy upozornit na dlouhodobě zanedbané vzdělání na poli drogové prevence a zásadně zvýšit drogovou gramotnost. Za šestnáct let už bylo proškoleno přes sto tisíc dětí.

Futsalistky Olympie skončily na mistrovství ČR sedmé.
Futsalistky Olympie na cenný kov nedosáhly