Premiéra v dorostu vyšla na jedničku a první výhra na sebe nečekala dlouho, ale po úvodní euforii přišlo i to, co přijít asi muselo. Prohry, někdy i smolné, nebo takové, které pramenily z nezkušenosti hráčů. Bylo na čem pracovat, ale tým se nevzdával a vydal se na dlouhou a trpělivou práci. Nové tréninkové jednotky, zimní příprava a především kvalitní soustředění mělo přinést kýžené ovoce. Velká trpělivost a poctivá práce přinesly první výsledky. Sice začátek jara ještě nebyl optimální, ale pak tento tým předváděl skvělou a organizovanou hru ozdobenou sérií osmi vyhraných utkání v řadě. „Dovolím si podotknout, že v závěru sezony z nás měli soupeři respekt, obzvlášť když jsme poráželi i týmy v popředí tabulky,“ byl spokojený Tlustý. 

Škoda dvou až tří prohraných utkání v první polovině soutěže, ve kterých Rakovník nebyl horším týmem. „V premiérovém účinkování dorostenců jsme skončili na krásném pátém místě, resp. na prvním nepostupovém do republikových bojů a i přesto musí vládnout spokojenost,“ uvedl Tlustý.

Do další sezony bude družstvo vstupovat jako zkušenější, silnější s cílem dále se zlepšovat. „Všichni věříme, že Rakovník dá o sobě zanedlouho vědět o dalším úspěchu. Všem hráčům děkujeme za bojovnost a progres, který prokázali a taktéž realizačnímu týmu ve složení Josef Moravec, David Štulc a Kateřina Molnárová,“ dodal Tlustý. 

Rakovnický hokejbalový tým starších žáků
Úspěch se nerodil lehce. Ale stál za to