„V letošním roce se uskuteční dva závody v České republice, proto bude důležité hned na tom prvním uspět. Zároveň chci pobavit diváky, pro které mám připravené speciální překvapení,“ tvrdil Pilát, který tradiční letní akci organizuje zcela sám. V loňském roce dorazilo na „Pilníkovo pozdní odpoledne kolem šesti tisíc diváků. „Doufám, že přijde minimálně stejný počet, program je opět pestrý,“ dodal Pilát, kterého vyzvou čeští freestyle motokrosaři.

Na úvodní závod MČR přislíbili účast Matěj Česák, Filip Podmol, Zdeněk Fusek, Tomáš Lysáček, Radek Bílek, František Máca, Martin Šebesta, Jakub Suk, Lukáš Volšický, Milan Dzimbaník, Vojta Bělunek a Josef Aron. „Každý se bude chtít v oficiálním českém mistráku předvést, bude to náročné. Já ale pomýšlím na vítězství, jsem připraven divákům ukázat mé nejlepší triky. V jednání je také účast zahraničních závodníků,“ dodal Pilát, který v letošním roce byl druhý na závodě mistrovství světa ve švýcarské Basileji.

Kromě závodu čeká diváky velice atraktivní program. Vůbec poprvé na „Pilníkově pozdním odpoledni“ bude k vidění exhibice parkouru, a to v podání jednoho z nejlepších domácích freestyle sportovců – Jakuba Dohnala. „Po velkém úspěchu uvidíme na letošním ročníku také vystoupení skokanů na trampolíně z Prahy,“ popsal Pilát. Novinkou je M.E.G. charity tombola, o kterou se stará módní návrhářka Michaela Mašková. „V ní bude řada skvělých cen, například můj podepsaný dres nebo poukaz na tandemové salto. Veškerý výtěžek jde na Thomayerovu nemocnici,“ přiblížil Pilát.

Návštěvníci tréninkového areálu v Čerčanech se mohou těšit také na speciální překvapení. „Pilníkovým pozdním odpolednem“ bude provázet Tomáš Novotný a DJ. Po celý den budou probíhat soutěže pro děti. Start je plánován v sobotu od 14 hodin.

JIŘÍ UHLÍŘ