HC Hostivař – HC 1972 Rakovník 4:2 (1:0)

Hned v úvodní pětiminutovce se do šancí protlačily Hudečková a Hanzlová, Rakovník se častěji dostával před branku Andráškové, ale z mráčků nezapršelo, naopak v závěru poločasu domácí hráčky získaly výhodu penalty a Neplechová se nemýlila- 1:0. Gól, jako by na chvíli zmrazil rakovnické řady a hned v úvodu nejprve Neplechová dokonala hattrick a k hrozivým 4:0 přispěla i Trčková.

Rakovník vrhnul všechny síly do útoku, stáhl obranu na tři hráčky a ze stupňujícího tlaku vytěžil nejprve proměněnou penaltu Hanzlové a pohotovou dorážku B. Polcarové na přece jen lepších 4:2. Poslední desetiminutovka pak přinesla rakovnický uragán, ale ani trestné rohy, ani šance už změnu skóre nepřinesly, a tak propukla domácí radost a sluníčko zakryly rakovnické slzy.

HC 1972 Rakovník – HC 1946 Praga 3:2 (2:2)

Zápas o bronz letošního ročníku začal lépe HC 1972 a Hanzlová zakončila úspěšnou kličkovanou brankou na 1:0. Praga pak vyrovnala z prvního trestného rohu, ale i domácí hráčky stejnou situaci využily k vedení 2:1 po úspěšném zakončení Škrancové.

Do poločasu pak stačila Praga vyrovnat a po přestávce se stále více tlačila před branku B. Matouškové, která musela hned dvakrát zasahovat. Vše se rozhodlo v 57. minutě, kdy Hanzlová prošla všemi, co jí stály v cestě, a bekhendem prostřelila Baštovou na 3:2. Ani série trestných rohů pak hostům nevyšla a bronzové medaile se stěhovaly na krky domácích. Mistrem republiky se stala Slavia Praha, která porazila Hostivař jasně 5:1.

„Snem bylo finále, ale zápas s Hostivaří nám nevyšel, neuhlídaly jsme Neplechovou a velmi dobrých dvacet minut druhého poločasu na otočku nestačilo. Proti Pragovce byl náš výkon o mnoho lepší, stačily jsme fyzicky a prosadily jsme se v šancích. Po bronzu v hale tak máme i ten venkovní," uvedla pro Rakovnický deník bezprostředně po předání bronzových medailí kapitánka Karolína Kříženecká.

HC 1972 Rakovník: B. Matoušková - V. Matoušková, Škrancová, Čermáková, Holubová, Knorová, Z.Polcarová, Vorlová, B. Polcarová, Kotálová, Stehlíková, Hudečková, Preissová, Hanzlová, T. Kopřivová. Hrající trenérka Karolína Kříženecká.

MIROSLAV KOLOC