S jakým cílem jste do sezony šli a proč jste soutěž nakonec odhlásili?
Ideálně skončit někde kolem třetího, čtvrtého místa. Když jsme hráli tuto soutěž první rok, tak jsme ji vyhráli. Potom už to šlo od deseti k pěti, tři roky za sebou jsme byli předposlední, což na psychice nepřidá. Docházka lidí není taková, aby se takováto soutěž, která je víceméně dlouhodobá, dala hrát na slušné úrovni. Jelikož se nesházíme, nemá smysl ji dále hrát a na 99 procent ji hrát nebudeme.

Takže existuje jednoprocentní možnost, že ji příští rok opět přihlásíte?
Ještě pořád existuje, ale halová sezona bohužel není pro hráče tak atraktivní, jako ta antuková. Radši půjdou hrát na antuku, kde je nic nebolí, nebo bolí méně než v hale a jsou na sluníčku venku, takže je to pro ně lepší atmosféra. V KP dvojce se nyní drží dva týmy v Rakovníku, lidí není tolik, aby se držela ještě hala. Jedno procento zůstává, kdybychom se ještě dali dohromady a půlka by hrála v hale a půlka venku, ale myslím si, že to nedopadne, protože v hale nikdo hrát nechce.

Přitom je to docela škoda. Nedávno se v Rakovníku hrála i první liga…
No, to se hrála. Tehdy jsme hráli s extraligovými juniory z Prahy. Původně to bylo tak, že budou hrát pod hlavičkou Rakovníka, nakonec jsem hrál z Rakovníka pouze já, takže to nemělo smysl držet, tak jsme se dohodli, že budeme hrát Krajský přebor I. třídy.

První liga se hrála chvíli, ale druhá liga pravidelně…
Když se tady hrála druhá liga, hráli ji sice lidi z Rakovníka. Jenže domů tehdy přišli ve tři hodiny, měli čas na tréninky, měli čas být s rodinou. Dneska je ta doba taková, že každý přijede v pět, v šest hodin z práce a na trénink už se mu prostě nechce, má doma dítě, rodinu a na ostatní nemá čas. Bohužel to postupně umírá a dohromady to fakt nedáme.

VK Rakovník - Dobřichovice, KP I. třídy 2017
Volejbalisté odhlásili krajský přebor I. třídy

Nelze tým doplnit třeba o mladší hráče?
Mladí jsou, ale momentálně pouze mladší a starší žáci. Máme jednoho, který je převyšuje a je starší než oni, měl být teď kadet a bude s námi hrát na antuce. Ten vypadá velmi nadějně, ale pak je tam propad další tří, čtyř let. Mladí hráči tedy v nejbližší době přicházet nebudou a ti, co to hrají teď, postupně stárnou, mají rodiny, pracovní povinnosti a už to není takové.

Jak byste právě skončenou sezonu celkově zhodnotil?
Bohužel, pokud jsme se nesešli, tak jsme nebyli schopni něco zahrát. To nás provázelo prakticky celou sezonu, když během 16 kol jsme se sešli pouze párkrát, takže předposlední místo odpovídá tomu, s jakým kádrem jsme soutěž odehráli.

Přitom v půlce sezony vaše vyhlídky vypadaly optimističtěji..
To se měli někteří hráči uzdravit, ale bohužel se neuzdravili. Pořád jsme to nějak pytlíkovali, jak se dalo.

Jaký zápas byl z vašeho pohledu nejlepší?
Povedl se nám domácí zápas s Kolínem, který byl ještě v první půlce soutěže. Dobrý byl i předposlední zápas ve Zruči, kam jsme sice odjeli v šesti, ale relativně jsme se sešli. Na všech postech hráli kluci, kteří na nich mají hrát, takže hra byla dobrá. Kromě těchto dvou zápasů jsme ještě dobře hráli s Dobřichovicemi, a to jak doma, tak i venku. S těmito soupeři se nám hraje dobře a na ně si více věříme.

Naopak Benešov nebo Roztoky vám moc neseděly…
Přesně tak. Benešov měl ambice postoupit do druhé ligy. Posílili to a stáhli si lepší kluky z Vlašimi a pro nás to tam nebylo úplně optimální. Přejeli nás dost jasně. Roztoky jsou to samé. U nich dost záleží na tom, jak se sejdou. Mají tam dva kluky, kteří hráli extraligu a pokud jim chybí, tak se s nimi dá hrát, ale pokud s nimi jsou, nejsou k poražení. U nich je to dost podobné jako u nás, jednou jim jdou a dvakrát nejdou. Bohužel v této soutěži tím trpí všechny týmy.

Nedařilo se vám ani se soudem v tabulce – Vlašimí…
Tam jsme s nimi uhráli asi jen dva sety, také to nebylo ideální a popravdě si to už ani moc nepamatuji. Jsem teď hodně pracovně vytížený, narodilo se mi dítě, měnil jsem do toho práci. Nechci ale říkat, že jsem o volejbal ztratil zájem, odjezdil jsem kromě dvou zápasů všechny. Jednou jsem byl nemocný a jednou jsem vezl ženu s dítětem z nemocnice.

Přejděme k antukové sezoně. Jaké máte cíle do jarní části?
Teď budeme zase nějak bojovat s tréninkovou a zápasovou morálku, protože víceméně ten tým, co hrál halovou soutěž, hraje i antukovou. Takže budeme spíš bojovat s tím, kdo bude a nebude jezdit. Momentálně jsme ale na čtvrtém místě, dva body od třetích Sedlčan, takže bychom se chtěli udržet v první polovině tabulky. Kdyby se povedlo skončit na bedně, bylo by to ideální. Antuková soutěž je taková volnější, týmy se s problémy s kádry potýkají ještě více, než v KP jedničce, takže hrozně záleží, jak se sejdou. Když přijdou všichni, tak se hraje dobrý volejbal, ale když jich přijde půlka, tak už je to spíš o bojovnosti. Ale chtěli bychom skončit do třetího místa.