"Pro mě to byl další poměrně povedený víkend. Začal jsem ho vyhranými měřáky s docela velkým náskokem. Pak přišla úvodní rozjížďka. Po jejím startu nastala šťouchanice. Jezdil jsem druhý za Maďarem Szabolczem Klenanczem. Ten šel nahoře před levou zatáčkou z kopce hodně na brzdy. Jelikož jsem byl těsně za ním, trať byla i mokrá a navíc se mi auto lehce nadlehčilo, nestihl jsem už nic a drcnul do něj zezadu. Rozjížďku jsem sice vyhrál, ale jednadvacetivteřinová penalizace mě odsunula až na šesté místo. Naopak Szabolcz byl za křižování po startu pouze napomenut," popsal úvodní rozjížďku Jakub Kubíček. 

Do druhé rozjížďky tedy startoval rakovnický závodník ze třetí řady a dojel ji na pěkném druhém místě. Závěrečnou pak stylem start – cíl vyhrál. "Do semifinále jsem šel z první řady s Romanem Keřkou a Davidem Horákem. Po podařeném startu jsem mezi nimi byl jak sýr v sendviči, ale naštěstí jsem z toho dokázal nějak vyklouznout, ujmout se vedení a tak i dojet," řekl k vydařené semifinálové jízdě Kubíček. 

Ve finále startoval z první řady s průběžným lídrem seriálu Radkem Jordákem a Honzou Smržem. "Když jsem viděl, jak před nás Tomáš Jeníček přinesl velký pohár, hned mi bylo jasné, co mám dělat. Přestože jsem chvilku litoval výběru venkovní startovní pozice, ta se nakonec ukázala být dobrá. Zprava to odjelo pěkně. Radek ještě v první zatáčce vystrkoval růžky, ale naštěstí jsem si to dokázal v pohodě pohlídat. Zbytek jízdy jsem se již soustředil, abych nechyboval a dojel si tak pro velký putovní pohár Mediasportu, který jsem předtím vyhrál v roce 2014," zářil radostí obhájce loňského titulu, který si nemohl vynachválit výborné zázemí trati. "Poříčským pořadatelům děkuji za perfektně a profesionálně zmáknuté závody. V Poříčí je vždy radost závodit. Smekám a moc děkuji. Zároveň děkuji mému skvělému týmu, který mi perfektně připravil auto," dodal. 

Fotogalerie z druhé a třetí rozjížďky:

V Mutějovicích se v rámci oslav 680 let obce konalo přátelské utkání mezi dosavadními a bývalými hráči, které bylo zároveň rozlučkou Chmelařů s fotbalem, neboť od příští sezony už v žádné ze soutěží nastupovat nebudou.
OBRAZEM: Chmelaři se loučili s fanoušky