Je to hodina řízeného cvičení a her pro nejmenší děti, které se učí spolu se svými rodiči zábavnou formou rozvíjet tělesnou zdatnost. Jedná se o děti ve věku od dvou do čtyř let, za které zodpovídá rodič.

„Před každou hodinou připravuji nářadí rozestavěné dokola celé cvičební plochy tak, aby se střídaly základní pohybové dovednosti, t.j. chůze, běh, skok, lezení, házení a chytání. Do cvičení jsou zařazovány i akrobatické prvky, překonávání strachových situací v jednoduchých hrách, také orientace v prostoru a tanečně-rytmický pohyb při reprodukované hudbě či zpěvu," vysvětluje Šárka Malá, která má mimo jiné na starost právě tyto pestré hodiny.

Pomáhají jí maminky či tatínkové, kteří si své děti hlídají a pomáhají jim. Cvičení probíhá každý čtvrtek od 16 do 17 hodin, poté následuje hodina předškolních dětí a nejmladšího žactva. V oddílu jsou děti od čtyř do osmi let.

„Rozdíl je v tom, že děti cvičí na překážkové dráze samostatně. U složitějších cviků na nářadí záchranu a pomoc zajišťují cvičitelky Věra Polanová, Jana Procházková a já," dodává cvičitelka.

Veškerá cvičení formou hry a zábavné motivace zdokonalují pohybové dovednosti, zvyšují sílu, vytrvalost, obratnost, odvahu, samostatnost, správné držení těla a v neposlední řadě posilují vzájemné vztahy a sociální cítění. Obě skupiny mají svoji skladbičku, kterou pravidelně pilují a hodiny končí hrou nebo tanečkem a závěrečným pochodem a pozdravem.

„Na konci každého cvičebního roku mám vždy radost, když vidím, jaký pokrok děti udělaly. Pokud i vy budete mít zájem, můžete se k nám přidat," dodává nadšeně Šárka Malá.