Poprvé se tento večer konal v sobotu, nikoliv v pátek, na účasti se to trochu podepsalo, ale na výkonech rozhodně ne. Diváci nepřišli ani o kulturní vložku tanečních překvapení, ukázku fitness, nebo kladenského MMA a K1.

V průběhu nabité show byly na programu hlavně zápasy proti Němcům. Kdo o boxu něco ví, ten se jistě bude zajímat o to, jací cizinci to vlastně přijeli, aby s našimi borci změřili síly. Budete překvapení, všichni to byli téměř profíci.

Už jen to, že průměrně všichni boxují deset let a mají za sebou cca 50 zápasů, slibovalo pořádné drama. Rakovničtí sice tak zkušení nebyli, za to se v domácím ringu před vlastním publikem chtěli předvést a hodně na to trénovali.

Z oddílu TJ TZ se mezi provazy postavil i trenér Radek Červený, který se svého soka  Michala Bojka dost bál, ale nakonec vyhrál: „Už delší dobu před zápasem jsem se obával, to musím opravdu uznat. Není to jen tak dostat ránu a už jí třeba nemoci vrátit. Naštěstí jsem se chytil prvními třemi údery a soupeř si pak už tolik nedovolil. Běhal mi do střel, což mi vyhovovalo… Když mi pak po skončení řekl, že dáme odvetu, tak jsem už samozřejmě odmítl (smích)."

Z Rakovnických se představil ještě Denis Bartoš, Sergey Deutsch  a Vladimír Beneš. Další dva boxery Davida Kratochvíla a Reného Molíka měli pořadatelé půjčené z berounského oddílu. Právě jeden z nich, a to Renda, všechny přítomné posadil na zadek, když odboxoval opravdu skvělý zápas. Po právu byl odměněn starostou města Zdeňkem Nejdlem pohárem za nejlepší výkon večera.

Hezkou podívanou měl připravenou také Sergey, ovšem soupeř mu roztrhl obočí, krve bylo moc, a tak se nedalo pokračovat. V posledním zápase nastoupil Vláďa, motivace ani chuť či bojovnost mu nechyběla, ale bohužel soupeř byl moc zkušený, rozhodčí ukončil zápas ve druhém kole.
V předzápase se představil Michal Rojík s Pavlem Menlíkem, který vyhrál první jmenovaný. Na vzájemné zápasy skončil večer spravedlivou a krásnou remízou 6:6.

„Jsem rád, že to máme za sebou, doufám, že byli diváci spokojení, zápasy byly kvalitní. Němci si večer moc pochvalovali a navázali jsme s nimi další spolupráci, za týden přijedou k nám na soustředění, pak vyrážíme my k nim a určitě jsme je tady neviděli naposledy. Děkuji všem, kteří mi pomohli i divákům, kteří podporovali naše i půjčené boxery a zatleskali pěkným zápasům," prozradil organizátor Radek Červený.

VÝSLEDKY ZÁPASŮ:

David Kratochvíll: 14 let, 7 zápasů, 5 výher, záliby: holky, muzika.
Rafi Shaswari: 12 let, mistr Tyrolska, boxuje 2 rok.
Utkání vyhrál David

Denis Bartoš: 17 let, 40 zápasů, 25 výher, 2x druhý na MČR, 1x druhý na ME, záliby: auta, holky, tanec, box.
Ramasan Ramasanov: 15 let, boxuje 10 let, 2x mistr Německa kadet, člen národního týmu Německa.
Utkání vyhrál Ramasan

Radek Červený x Michal Bojko: utkání vyhrál Radek.

Sergey Deutsch: 21 let, 6 zápasů, zájmy: sport, auta, motorky.
Ilya Blinnikov: 24 let, Boxuje 12 let, dříve člen národního týmu Ruska.
Utkání vyhrál Ilya (soupeř s roztrženým obočím nemohl pokračovat)

René Molík: 21 let, 45 zápasů, 32 výher, 3 remízy, záliby: fotbal.
Dennis Sochannyj: 21 let, boxuje 10 let, 2x vícemistr Německa junior.
Utkání vyhrál René

Vladimír Beneš: 27 let, 13 zápasů, 7 výher, záliby: ženy, dobré víno, jídlo.
Selimham Eserhamov: 20 let, boxuje 8 let, mistr Německa kadet.
Utkání vyhrál Selimham